IPJ Olt, face precizări referitoare la evenimentul rutier în care a fost implicată o autospecială de poliției

0
1118

”Cu privire la informațiile apărute în spațiul public referitoare la evenimentul rutier în care a fost implicată o autospecială de poliție aparținând Inspectoratului de Poliției Județean Olt, în ziua de 09 octombrie a.c., pe raza Secției de Poliție Rurală nr.1 Bobicești, facem următoarele precizări:

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală Bobicești, în timp ce se deplasau cu autospeciala pe raza comunei Oboga pentru a preveni și combate abaterile la regimul circulației rutiere, au pornit în urmărirea unui autoturism, care nu a oprit la semnalele acustice și luminoase utilizate de către oamenii legii.

Autoturismul respectiv, în care se aflau trei bărbați, s-a deplasat în direcția Oboga-Iancu Jianu, iar la ieșirea din comuna Iancu Jianu, la  efectuarea bruscă a unui viraj la stânga, a fost acroșat de către autospeciala poliției. În urma evenimentului rutier au rezultat pagube materiale.

În conformitate cu prevederile articolului 22 din Ordonanța Guvernului nr.121 din 1998 privind răspunderea materială a militarilor și a Instrucțiunilor nr.114 din 2013, Comandantul sau şeful unităţii care a constatat sau a luat cunoştinţă de producerea unei pagube dispune, în scris, de îndată, efectuarea cercetării administrative. Cercetarea se face de către comisia de cercetare administrativă din unitatea în care s-a produs paguba, respectiv la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Olt sau de la eşaloanele superioare ori de organele de control specializate și nu de la nivelul Secției de Poliției Rurală Bobicești.” apare în comunicatul de presa.