Inspectoratul de Jandarmi Judetean Olt – drept la replică

0
546

Având în vedere articolul publicat de către Gazeta Oltului, în data de 17 septembrie, ora 11:49, având titlul: ”Pentru ocuparea postului de șef al Jandarmeriei Olt, examenul va fi pe bune!?”, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Olt face următoarele precizări:

Referitor la articolul apărut în publicația Gazeta Oltului în data de 17 septembrie 2021 cu titlul ”Pentru ocuparea postului de șef al Jandarmeriei Olt, examenul va fi pe bune!?” Centrul de Informarea Publică al Jandarmerie Române este împuternicit să facă următoarele precizări:

Toate examenele care urmează să aibă loc în perioada următoare pentru ocuparea unor posturi de conducere la nivelul Jandarmeriei Române se desfășoară în mod transparent, cu respectarea strictă a procedurilor și legislației în vigoare, fără niciun fel de imixtiune sau ingerință din partea spectrului politic sau de altă natură, așa cum în mod greșit se insinuează în articolul  menționat.

Conducerea Jandarmeriei Române asigură accesul la procedurile de ocupare a posturilor de conducere a tuturor ofițerilor care îndeplinesc condițiile legale și urmărește ca cei mai buni profesioniști să ocupe posturile scoase la concurs.

Pentru aceasta, a dispus ca în cadrul comisiilor de evaluare și departajare a candidaților, pentru funcțiile de conducere, să facă parte ofițeri cu experiență, probitate morală și profesională ireproșabilă, iar desfășurarea efectivă a concursurilor se realizează astfel încât să fie exclusă orice posibilitate de decizie pe criterii subiective.

 Vă mulțumim și pe viitor vă stăm la dispoziție pentru elaborarea unor materiale jurnalistice care să reflecte obiectiv situațiile instituționale.” se arată în dreptul la replică remis de IJJ Olt.

Nota Redacției: Miercuri, pe 22 septembrie, are loc la București concursul pentru ocuparea postului de șef al Inspectoratului Județean de Jandarmi (IJJ) Olt.

Emanuel Botan  și Radu Gheorghe sunt cei doi candidați care se luuptă pentru această funcție. Le urăm succes, iar cel mai bun să câștige!