„Incendiu puternic” la spitalul din Slatina

0
935

Un incendiu „neprevăzut” a izbucnit joi, în jurul prânzului, la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Etajul patru al unității medicale a fost cuprins de flăcări, iar echipajele de intervenție au ajuns imediat la fața locului pentru a stinge focul.

Alertă maximă la spitalul din Slatina. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Matei Basarab” al județului Olt a desfășurat, joi, 26 septembrie, începând cu ora 11.30, un exercițiu cu forțe în teren la Spitalul Județean de Urgență Slatina.  Conform scenariului exercițiului, din cauza unui scurtcircuit electric produs la un mijloc de încălzire, la etajul patru al corpului central al Spitalului a izbucnit un incendiu.

Personalul de pe locul de muncă a evacuat pacienții aflați în secțiile Ortopedie și Oftalmologie, a anunțat evenimentul la Numărul Unic 112 și a asigurat prima intervenție pentru stingerea incendiului. În urma incendiului, o persoană nu s-a putut autoevacua și a rămas blocată pe holul clădirii. „Scopurile principale ale exercițiului au fost antrenarea personalului de pe locul de muncă și al forțelor participante, verificarea căilor de acces și a locurilor de amplasare a tehnicii de intervenție”, au declarat reprezentanții ISU Olt.

La exercțiu au participat forțe și mijloace de la Inspectorat și Detașamentul Slatina, în total peste 20 de pompieri cu două autospeciale de stingere, o autoplatformă pentru intervenție și salvare de la înălțime și o autospecială pentru primă intervenție și comandă. Pentru desfășurarea în bune condiții a exercițiului s-a solicitat sprijin Inspectoratului de Poliție Olt și Inspectoratului de Jandarmi Olt.