Oltul, primul pe țară la înscrieri în Programul ”Tomata”

0
598

Subvenția pentru tomate în valoare de 3.000 de euro din cadrul programului ”Tomata 2019” urmează a fi accesată de aproximativ 20 de legumicultori olteni. Aceștia au vândut deja peste 2.000 de kilograme de roșii, cum este prevăzut în program, și au depus actele de care este nevoie ca să primească ajutorul de la stat.

Dragoș Drăghicescu, șeful Direcţiei Agricole Judeţene Olt a afirmat că județul Olt ocupă primul loc de pe podium la nivel național în cadrul programului, având peste 5.200 de fermieri înscrişi. Reprezentanți din cadrul DAJ Olt se află pe teren, la solariile înscrise, pentru a verifica să verifice plantele care au rodit.

„Judeţul Olt ocupă în continuare primul loc la programul tomata, detaşat faţă de celelalte judeţe. Avem 5.250 de legumicultori care s-au înscris în programul ‘Tomata 2019’. În continuare se fac verificări în teren, am încheiat verificările pentru plantare, acum verificăm rodirea şi aşteptăm fermierii să vină cu documentele justificative privind valorificarea tomatelor. Până astăzi avem în jur de 20 de legumicultori care au venit cu dovada şi aşteptăm ca numărul acestora să crească astfel încât să putem să solicităm bani de la minister şi să putem să facem plăţile”, a declarat Dragoș Drăghicescu.