George Dobra a primit încă patru ani în funcţia de director general al Alro Slatina

0
452

Consiliul de Administraţie al producătorului de aluminiu Alro Slatina (simbol bursier ALR) a decis în urma şedinţei din 29 mai reconfirmarea lui Gheorghe Dobra în funcţia de director general al societăţii pentru un mandat de patru ani, reiese dintr-un raport de la Bursa de Valori Bucureşti.

Gheorghe Dobra a avut o remuneraţie brută totală de 2,4 milioane de lei în 2022, formată din remuneraţia fixă brută de 1,6 milioane de lei din funcţia de CEO şi alţi 731.520 de lei drept remuneraţie primită de la o entitate din grupul Alro. El este şi director al Alum, singura rafinărie de alumină din România. În vârstă de 64 de ani, Gheorghe Dobra conduce Alro Slatina din 1993.

Producătorul de aluminiu afişează o valoare de piaţă de 1,1 miliarde de lei, după ce acţiunile ALR s-au apreciat cu 13,7% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de şapte milioane de lei, conform datelor BVB. Indicele BET are minus 0,8% în aceeaşi perioadă.

Compania este controlată de grupul rus Vimetco, care deţine 54,2% din capitalul social, urmat de Pavăl Holding, vehiculul de investiţii al fraţilor Pavăl de la Dedeman, cu un pachet de 23,2%. Fondul Proprietatea are 10,2%, restul revenind altor acţionari.

Sursă: www.zf.ro