Sâmbătă 22 iunie 2019 poate rămâne o dată memorabilă în istoria boxului juvenil slătinean, căci marchează debutul unei manifestări ce se vrea intrată în tradiţie. Este vorba de ediţia I a Galei TMK Box Artrom, în organizarea prestigioasei societăţi slătinene, TMK Artrom, care a şi pus la dispoziţie premii în valoare de 55.000 lei. Şi dacă, în preziua evenimentului, la conferinţa de presă de la restaurantul „Bulevard”, Cristian Gheorghe, vicepreşedintele Clubului Sportiv Box Artrom, promitea o gală „organizată într-un mod cu totul şi cu totul profesionist”, ei bine, s-a ţinut de cuvânt. Realmente, a fost vorba de o organizare ireproşabilă!
Pe ringul instalat la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv Slatina, în prezentarea actorului craiovean Cosmin Dolea, şi-au dat întâlnire tineri pugilişti de la mai multe cluburi din ţară. În debutul galei au evoluat, în cadrul categoriei 48 kg, Antonio Rosoiu, de la CS Box Artrom Slatina, şi Marius Boboacă, de la Pantera Boxing Academy Craiova. În următoarea partidă şi-au încrucişat mănuşile, în cadrul categoriei 60 kg, Alexandru Ganciu şi Remus Udrea, reprezentând aceleaşi cluburi menţionate mai sus. Într-o abordare fulminantă a partidei, Alex Ganciu a ţinut să tranşeze rapid disputa cu adversarul. În repriza a doua l-a şi trimis la podea. Peste numai câteva secunde, arbitrul a fost nevoit să-l numere pentru a doua oară, motiv pentru care a oprit meciul, iar sportivul slătinean a fost declarat învingător prin inferioritatea adversarului.
A urmat un moment artistic oferit de Andoo Sax, după care în ring au urcat, în limitele categoriei 65 kg, Andrei Stoiculescu, reprezentând clubul gazdă, respectiv CS Box Artrom Slatina, şi Sebastian Tac, de la CSM Târgu Mureş. Numărat încă din prima repriză, Tac a rezistat cu greu atacurilor furibunde ale slătineanului, pentru ca, la un moment dat, meciul să fie oprit pe acelaşi motiv de inferioritate a adversarului. Meciul cu numărul 4 al galei i-a opus pe Viorel Ghiţă (CS Box Artrom) şi Daniel Boldizar (Ring Box Târgu Mureş), la categoria 64 kg. După o primă repriză aproximativ egală, cei doi sportivi angajându-se în clinciuri repetate, în debutul reprizei a doua, Ghiţă şi-a dat drumul la braţe, încercând să-şi sufoce adversarul. A şi reuşit câteva lovituri care l-au pus în dificultate pe adversar, dar, în continuare, pentru că s-a accidentat la mâna dreaptă, a trebuit să evolueze, practic, numai cu o mână. Slăbind ritmul, i-a permis adversarului câteva contre reuşite, care păreau să conducă meciul către un rezultat de egalitate. Cu aşa ceva nu a fost de acord Ghiţă al nostru care, deşi întâlnea un sportiv mai înalt decât el şi cu o alonjă superioară, a reuşit totuşi să obţină, in extremis, victoria. Al cincilea meci al galei a oferit publicului spectator ocazia de a vedea şi o luptă între fete. S-au întâlnit Georgiana Voicu (CS Box Artrom) şi Roxana Lingurar, de la CSM Zalău. Partida a fost de-a dreptul electrizantă. Fetele nu s-au menajat deloc, niciun fel de concesie, din nicio parte. A plouat cu lovituri de ambele părţi. Cu nasul sângerând, jucătoarea noastră a rezistat până la capăt, a atacat în trombă şi a câştigat detaşat.
A urmat un nou moment artistic, oferit de un grup de dansatoare din Craiova. În limitele categoriei 56 kg, au urcat în ring Ionuţ Din (CS Box Artrom) şi Alex Dumitrache, reprezentând clubul Jiul Rovinari. A fost un meci spectaculos, ambii sportivi demonstrând certe calităţi. Ritmul a fost alert, presărat cu lovituri reuşite de ambele părţi. Un plus de tehnică şi de vigoare i-a permis jucătorului nostru să puncteze mai des, cu lovituri la corp. Superior şi la capitolul joc de picioare, Ionuţ Din a obţinut până la urmă victoria, una grea, dar meritată. În al şaptelea meci, la categoria 75 kg, s-au întâlnit Andrei Roşca (CSM Zalău) şi Petrică Jianu (Pantera Boxing Academy). Schimburi dure de lovituri, cei doi sportivi fiind generoşi cu spectacolul sportiv. Punctând mai des peste umărul adversarului, a reuşit să se impună pugilistul zălăuan. Pentru că aveam nevoie şi de o ciudăţenie, aceasta ne-a fost oferită în al optulea meci al galei, care i-a opus pe Viorel Mărgheanu (CS Box Artrom) şi Emerich Levente, la categoria 91 kg. După o primă repriză în care şi-a dominat adversarul, Mărgheanu a abandonat din motive numai de el ştiute. Unul dintre oficiali mi-a explicat că aici este vorba de mentalitate. O mentalitate de fricos? Nu vrem să credem aşa ceva!
Penultimul meci al gale s-a disputat între Alexandru Iliescu (CS Box Artrom) şi Răzvan Cristea (CSM Zalău), la categoria 90 kg. Încă un meci spectaculos, în care sportivul din Zalău a evoluat dezinvolt, cu mult curaj, deşi mai mic de statură. Destul de greoi, jucătorul nostru s-a lăsat dominat, a încasat multe lovituri, dar spre sfârşitul reprizei a doua şi-a revenit şi a fost la un pas de a-şi trimite adversarul la podea. Toate cele trei reprize au fost parcă trase la indigo, cu finaluri fulminante ale jucătorului nostru, precedate de perioade de relaxare de care jucătorul din Zalău ar fi putut să profite mai mult. În repriza a treia chiar dădea semne că se îndreaptă spre victorie, numai că Iliescu din nou s-a trezit la timp şi i-a obligat pe arbitrii judecători să decidă în favoarea lui. Meciul cu numărul 10, la categoria 91 kg, i-a opus pe Paul Magdas, de la CSM Zalău şi Cristian Marcu, de la Jiul Rovinari. A fost un meci fără istorie, fără evenimente deosebite, anost de la un capăt la altul. Un meci între greii galei, câştigat de sportivul din Zalău, care şi-a năucit adversarul cu câteva lovituri din finalul ultimei reprize.
Aşadar, Gala TMK Box Artrom şi-a consumat prima ediţie. Felicităm organizatorii, antrenorii, arbitrii şi, nu în ultimul rând, pe tinerii sportivi care nu şi-au drămuit forţele, pentru a ne oferi un spectacol sportiv de excepţie.