FOTO&VIDEO. Centrul de Evaluare COVID de la Spitalul Slatina a fost deschis

0
159

Centrul de Evaluare și Tratament Antiviral din cadrul Spitalului Județean de Urgență Slatina a fost deschis miercuri, 19 ianuarie. Acesta funcționează la etajul I din Corpul Medicală, sectorul roșu destinat pacienților confirmați cu virusul SARS-COV2, de luni până vineri, între 08.00-16.00. 

Managerul Spitalului Slatina, Angela Nicolae, a precizat că aici pot veni pacienții care au un test antigen pozitiv sau test PCR, fiind evaluați de un medic infecționist și un doctor de Medicină Internă.

„Centrul de Evaluare și Tratament Antiviral înființat în cadrul Spitalului Slatina este operațional începând de astăzi (n. red. miercuri 19 ianuarie). El este înființat cu scopul de a reduce presiunea pe unitatea sanitară, dar și pentru a determina pacientul să se prezinte la spital de la primele simptome, pentru a evita spitalizarea sau evoluția severă a bolii. Pacienții confirmați cu SARS-Cov2 în urma unui test antigen rapid sau PCR se pot prezenta în acest centru, fără bilet de trimitere, pentru evaluare și pentru a primi tratament antiviral gratuit, indiferent de statutul de asigurat sau nu. Pacienții simptomatici vor fi îndrumați de medicii de familie sau redirecționați de la UPU către acest centru. Aici se pot prezenta doar pacienții cu un rezultat pozitiv, iar la nivelul centrului va avea loc: evaluarea clinică a pacientului, evaluare puls, saturație, tensiune, greutate, identificarea factorilor de risc, evaluarea afecțiunilor anterioare, interpretarea rezultatelor de laborator și cele imagistice”, a spus Angela Nicolae.

Medicul va putea prescrie tratament antiviral, acesta urmând a fi eliberat din farmacia Spitalului Slatina.

„Medicul va prescrie apoi tratamentul antiviral, în funcție de pacient. Tratamentul antiviral cu administrare orală va fi prescris de medicul infecționist și este eliberat din farmacia cu circuit închis a spitalului nostru. Avem stocuri de Favipiravir, antiviral care poate fi administrat. Pacientul va pleca cu tratamentul gratuit pentru a-l urma acasă. În funcție de stocurile existente, în centrul nostru se pot administra și anticorpi monoclonali, care se administrează perfuzabil”, a adăugat managerul celei mai mari unități medicale din Olt.

Deschiderea Centrului de la Spitalul Slatina a fost anunțată astăzi de managerul unității sanitare, Angela Nicolae, directorul medical, doctorul Radu Ene, și epidemiologul Cătălin Pătru, în cadrul unei conferințe de presă. Informaţii suplimentare pot fi obținute la numerele de telefon: 0249/418962 interior 159, mobil 0788236241.

Alte trei astfel de centre vor funcționa în cadrul unităților medicale din Caracal, Corabia și Balș.