Fosta soție a lui Darius Vâlcov va avea emisiune la TVR / Ce spunea Lavinia Şandru în procesul lui Vâlcov: Sute de mii de euro câștigate la nuntă și declarații de avere incomplete

0
1634

Lavinia Şandru, fosta soţie a lui Darius Vâlcov, va avea propria emisiune la TVR. ”Faţa nevăzută a lumii” se va difuza sâmbăta. Anunțul a fost făcut chiar de Șandru, pe pagina ei de Facebook, fără a da alte detalii.

Emisiunea este inclusă în grila de programe a TVR. Totuși, în mod curios, pe site-ul postului TV nu apare nicio informație.

Lavinia Şandru a lucrat până acum aproape un an la Realitatea, post TV cu datorii de peste 100 de milioane de lei la bugetul de stat.

Şandru a divorţat de Darius Vâlcov înainte ca acesta să fie implicat în ancheta DNA de corupţie. Totuși, Vâlcov a chemat-o ca martor în procesul în care, la prima instanță, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Lavinia Șandru a susținut în fața judecătorului că ea și Vâlcov și-au făcut nunta în trei locații și de la fiecare a obținut în jur de 200.000 de euro. Cea mai mare sumă au primit-o la Neptun: 330.000 de euro. Și la botez au primit bani buni, ”dar am avut și cheltuieli”. Ea a recunoscut că și-a trecut în declarația de avere doar ”o mică parte” din aceste sume.

Informațiile au fost făcute publice la acea vreme de către jurnalistul Ionel Stoica, pe pagina sa de Facebook:

”Si Lavinia Sandru, fosta sotie a lui Valcov, a dat o declaratie de martor, tot la solicitarea fostului ministru. Ea a explicat ca la nunta a avut sute de invitati, au facut-o in 3 locatii (Neptun, Slatina si Targu-Mures), iar darul a fost mare. 

Lavinia Sandru: “Pentru 2005-2007 au fost sume mari obtinute din darul de nunta, in jur de 200.000 de euro. Cea mai mare suma a fost la Neptun, spre 300.000-330.000 de euro. La botez, care a avut loc in Bucuresti, am obtinut tot in jur de 200.000 de euro, dar am avut si cheltuieli”.

Pentru ca Sandru era deputat in acea perioada a urmat intrebarea fireasca.

Curtea Suprema: Ati declarat aceste sume de bani?

Lavinia Sandru: Stiu ca o mica parte din acestea le-am notat in declaratia de avere. Era o suma pe care am hotarat sa o depozitam pe carduri si sa facem plati. Cred ca era vorba de 150.000-200.000 de euro”.

Sursa : b1.ro