Sirenele au sunat în Slatina

0
2716

Ziua Protecției Civile va fi marcată printr-un exerciţiu naţional de alarmare publică.

Miercuri, 28 februarie, este planificat să aibă loc un exercițiu de alarmare publică la nivel național.

În cadrul exercițiului se va testa funcția de notificare a centrelor operaționale pentru situații de urgență din toate județele țării. În plus, se va verifica funcționarea sirenelor electrice și electronice destinate alarmării populației.

Astăzi, în intervalul orar 10.00-11.00, va avea loc exercițiul de alarmare publică, „MIERCUREA ALARMELOR”, cu scopul de a verifica funcționarea sirenelor pe întreg teritoriul național, prin acționarea acestora în zona de competență a inspectoratelor pentru situații de urgență județene/București-Ilfov.

Astfel, sirenele din țară vor emite semnalul „Alarmă la dezastre”, care presupune iminența producerii unor calamități cu impact major asupra comunităților.

Deși acționarea sirenelor poate genera disconfort în rândul cetățenilor, deprinderea modului de comportare si familiarizarea cu tipul urgentei anunțate sunt de un real folos într-o situație limită.

Recomandăm cetățenilor să rămână calmi și să urmărească informările inspectoratelor pentru situații de urgență.

În cazul unor situații reale, mai multe informații vor fi transmise prin intermediul mesajelor RO-ALERT, al aplicației DSU și altor surse și canale de informare ale structurilor pentru situații de urgență, precum și posturi radio și TV”, anunță IGSU.