Fost primar din Olt achitat de magistrații olteni

0
1063

După ce anchetatorii l-au hăituit, ba mai mult l-au și acuzat de fapte penale, magistrații olteni au decis că fapta sa nu există.

În 2016 Ziua Comunei Icoana s-a încheiat cu un dosar penal pentru primarul Gheorghe Periețeanu. Procurorii spuneau la avea vreme că edilul ar fi distribuit prin intermediul funcționarilor din primărie tichete valorice în baza cărora localnicii au primit mici și bere. Pomana electorală i-a împărţit pe oameni în două tabre.

Primarul comunei a fost reținut de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina. Edilul a fost acuzat de coruperea alegatorilor şi de abuz în serviciu. Cei șapte funcționari care au împarţit tichetele au fost și ei martori în dosar.

Magistrații Judecătoriei Slatina au decis ca primarul sa fie cercetat sub control judiciar. Gheorghe Periețeanu se afla la al șaselea mandat. După acest incident edilul a prierdut alegerile locale. La acea dată cei de la Parchetul Slatina au transmis prin intermediul unui comunicat următoarele: „În fapt, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, în calitate de primar al comunei Icoana şi de şef al Organizaţiei PNL din comuna Icoana, a obţinut o sponsorizare de 10.000 lei de la SC M. SRL – Slatina pentru organizarea «Zilei Comunei Icoana», bani pe care i-a folosit în interes personal. Totodată, s-a reţinut că suspectul Perieţeanu Gheorghe, cu încălcarea atribuţiilor de serviciu, a dispus ca martorii M. F., S. V., P. R., T. C., C. I., C.C.D. şi P. M., funcţionari ai Primăriei comunei Icoana, să distribuie tichete valorice, tipărite în mod abuziv, în scopul de a obţine capital electoral”, se arăta în document.

Magistrații Judecătoriei Slatina i-au contrazis însă pe anchetatori, aceștia au decis că fapta de care edilul este anchetat nu există.

Menționăm că decizia nu este una definitivă.