FOCAR. Centrul de îngrijire și asistență Spineni, în carantină pentru două săptămâni

0
358

Peste 60 de teste sunt pozitive la virusul SARS-COV2 la Centrul de îngrijire și asistență Spineni, cei mai mulți fiind pacienți internați. Potrivit datelor transmise de către Prefectura Olt, sunt 44 teste pozitive (43 beneficiari și un asistent medical), 26 negative (beneficiari) și 17 angajați cu teste pozitive. Zeci de teste mai sunt în lucru și se așteaptă rezultatele în cursul zilei de miercuri, 16 septembrie.

Ținând cont de numărul mare de infectări, autoritățile din județ au decis carantinarea centrului pentru două săptămâni.

„Direcția de Sănătate Publică a stabilit carantinarea centrului pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 15 septembrie, ora 15.00. Totodată, s-a stabilit izolarea la locul de muncă a celor 34 de salariați prezenți în centru la declanşarea anchetei epidemiologice. S-a decis internarea tuturor cazurilor pozitive în cele două unităţi sanitare de profil (Secţie Covid-19 a Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spital suport COVID-19: Spitalul Municipal Caracal) și restrângerea activităţii într-un pavilion (pacienţii şi personal cu rezultat negativ)”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

DSP Olt a stabilit ca testarea tuturor persoanelor carantinate, atât în centru, cât şi la domiciliu să fie repetată în ziua a opta.

În data de 14 septembrie, la Centrul de Îngrijire și Asistență Spineni din cadrul Direcţiei Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt s-a înregistrat primul caz confirmat COVID-19. Acesta este un beneficiar care a fost internat în Spitalul Județean de Urgență Slatina pe data de 13 septembrie, secția COVID, pentru simptomatologie specifică infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Astfel, Direcția de Sănătate Publică Olt a declanșat ancheta epidemiologică în data de 14 septembrie, fiind identificaţi toți cei care au intrat în contact direct cu persoana confirmată şi a început testarea personalul angajat aflat în serviciu (31 persoane) şi toţi beneficiarii (71 de persoane). Pe 15 septembrie a fost testat şi restul personalului angajat aflat la domiciliu (în afara turei), în număr de 38.