Florin Barbu vrea dublarea suprafeței cultivate cu grâu în România

0
163

Florin Barbu, în calitate de președinte al Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților și fost director al Agenției Naționale pentru Îmbunătățiri Funciare ( ANIF) trage un semnal de alarmă asupra urgentarii renegocierii PNRR și implicarea specialiștilor din domeniile irigații și agricultură, în discuțiile care se poartă la Bruxelles.

Avem ocazia unică de a aduce bani pentru dezvoltarea sistemului de irigații și implicit a agriculturii, de a pune România pe primul loc în Uniunea Europeană, acolo unde poate să ajungă, dar numai dacă ascultam și ii lăsăm sa fie ascultați pe specialiști, pe fermieri, de reprezentanții Organizațiilor de Udători din România.

 Potențialul imens al agriculturii românești nu poate fi contestat de niciun oficial european.

Gândiți-vă un pic, dacă în 2021, România a fost pe locul 6 în UE, la producţia de grâu, cu 6,41 milioane de tone, la o suprafață cultivată de 2,146 milioane de hectare ( locul 4 în UE), ce ar însemna ca noi să dublam suprafața cultivată – TOP 3 ÎN UNIUNEA EUROPEANĂ.

1. Franța- 30, 073 milioane tone de grâu, 4 513 milioane hectare cultivate;
2. Germania- 22, 121 milioane tone de grâu, 2 533 milioane hectare cultivate;
3. Polonia- 11,728 milioane tone de grâu 2, 472 milioane hectare cultivate.

Pe lângă pachetele de măsuri și legile benefice, adoptate de Guvern și Parlament, pentru cei care lucrează și investesc în agricultura românească, avem nevoie și de banii europeni.

Credeți că noi nu putem face și nu putem fi ca Franța, Germania sau Polonia!?” a declarat Barbu.