Florin Barbu, în vizită la staţiile de irigaţii din Corabia!

0
228

Aflat în vizită la stațiile de irigații din zona Corabia, Florin Barbu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale a anunțat că vor fi irigate fără costuri pentru fermieri, 31.000 de hectare.

Potrivit ministrului, pe Terasa Corabia încă sunt executate lucrări de reabilitare la Staţia de Bază Celeiu, la staţiile de repompare şi pe cele 13 canale de aducţiune, valoarea totală a investiţiei fiind de aproximativ 58.000.000 lei. Suprafaţa care va fi irigată la finalizarea lucrărilor este de 31.000 de hectare.

Încă din prima zi de la pornirea primei stații de pe Amenajarea de Irigații Terasa Corabia, peste 136 de hectare de teren agricol pe care se cultivă cereale și fasole sunt acum irigate.
Pe Terasa Corabia încă se execută lucrări de reabilitare la Stația de Bază Celeiu, la stațiile de repompare și pe cele 13 canale de aducțiune, valoarea totală a investiției fiind de aproximativ 58.000.000 lei.
Suprafața care va fi irigată, la finalizarea lucrărilor, este de 31.000 de hectare. Pe această amenajare au fost înființate 14 OUAI-uri, cu o suprafață de 29.000 de hectare”, anunță ministrul Barbu.
Azi avem apă pe canale, fără costuri pentru fermieri, azi avem sisteme de irigații reabilitate, OUAI-uri care au accesat proiecte pentru modernizarea infrastructurii secundare, pentru că noi toți, ne-am respectat angajamentele și am lucrat împreună’, transmite ministrul.

Marilena Vasile