Florin Barbu, despre Legea practicilor comerciale neloiale

0
188

Timp de cinci ore, Florin Barbu, președintele Comisiei pentru agricultură, silvicultură, industrie alimentară şi servicii specifice din Camera Deputaților, reprezentanții Consiliului Concurenței și reprezentanții asociațiilor de producători și comercianți din România au dezbătut proiectul de lege privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar.
Așa cum am spus mereu, sunt alături de fermierii și producătorii din România. Numai împreună putem găsi cele mai bune soluții. Acesta este și rezultatul discuțiilor pe care le-am purtat cu asociațiile de profil din România, în cadrul unei întâlniri care a durat cinci ore și am dezbătut, articol cu articol, Proiectul de Lege privind practicile comerciale neloiale dintre întreprinderi în cadrul lanțului de aprovizionare agricol și alimentar. La întâlnire au participat reprezentanți ai Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Consiliului Concurenței, AMRCR, ROMALIMENTA, ROMPAN, APRIL, PROAGRO, LAPAR, Berarii României, Asociaţia Forța Fermierilor, Asociaţia Fermierilor din România, Bio România, Asociaţia ACDBR, Clubul Fermierilor din România, Cream Land, APPR și am căzut de acord pe 90% din prevederile actului normativ.

Se reglementează relațiile comerciale dintre furnizori ( producători agricoli, procesatori) și cumpărători, în lanțul de aprovizionare cu privire la: plata corespunzătoare și la timp a producției agricole și produselor alimentare; instituționalizarea sistemelor de contracte și respectarea lor; eliminare practicilor comerciale și a produselor falsificate și substituite.” a menționat Florin Barbu.
Raportul va fi prezentat în Comisia de Agricultură, săptămâna viitoare și apoi va fi dezbătut și votat în Parlamentul României.