Firme din Olt, amendate pentru nerespectarea măsurilor anti–Covid. Ce au descoperit organele de control

0
475

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Olt a desfășurat în ultimele două săptămâni acțiuni de verificare și control cu scopul identificării angajatorilor care nu respectă prevederile Legii nr.55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Acțiunile de verificare și control s-au desfășurat la diverse ore din zi sau din noapte, precum și în zilele de sâmbătă și duminică, fiind realizate individual de inspectorii de muncă ai ITM Olt, sau împreună cu lucrători ai I.J.J. Olt, I.P.J. Olt, D.S.P. Olt, D.S.V.S.A. Olt și I.S.U. Olt.

Domeniile de activitate vizate au fost: comerțul cu amănuntul a produselor alimentare și nealimentare în magazine specializate sau în piețe agroalimentare, terase, cluburi și pișcine.

Cele 40 controale au scos la iveală un număr de 37 deficiențe, fiind dispuse măsuri de remediere pentru fiecare dintre acestea. Totodată, au fost aplicate 35 sancțiuni contravenționale, din care 9 amenzi cu o valoare totală de 9.000 lei.

Potrivit șefului ITM Olt, inspectorul șef Cristian Ungureanu, cele mai frecvente deficiențe constatate au fost: neasigurarea triajului epidemiologic și a dezinfectanților pentru mâini; nepurtarea în spații inchise, de către lucrători, a măștilor de protecție; neafișarea instrucțiunilor referitoare la prevenirea și combaterea îmbolnăvirii cu virusul SARS CoV2 și neevaluarea riscurilor de îmbolnăvire a lucrătorilor cu virusul SARS CoV2. În perioada următoare vor continua astfel de acțiuni, scopul fiind acela de a preveni și combate efectele pandemiei de COVID-19 .