CE TREBUIE SĂ FACĂ ASIGURAȚII CARE AU CARDUL NAȚIONAL DE SĂNĂTATE EMIS, DAR NU L-AU PRIMIT

0
336

Asiguraţii, care încă nu au intrat în posesia cardului naţional de sănătate, pot verifica dacă acesta este emis accesând site-ul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, www.cnas.ro, la secţiunea verificare asigurat.

Tot ce trebuie să facă apoi este să introducă CNP-ul şi un cod de verificare. În doar câteva momente, pe ecranul calculatorului va apărea un mesaj care va indica dacă a fost emis cardul de sănătate sau nu.

Dacă aplicaţia informează că acesta este emis, asiguratul trebuie să ia legătura cu Casa de Asigurări în evidenţa căreia se află pentru a intra în posesia lui.

În cazul în care cardul de sănătate a fost emis, dar operatorul de servicii poştale nu a reuşit să-l predea asiguratului la adresa de domiciliu, cardul va fi transmis la casa de asigurări de sănătate, de unde asiguratul îl poate ridica personal.

În prezent, la sediul Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Olt sunt 2809 carduri de sănătate.

Asiguraţii cărora nu li s-a emis cardul de sănătate vor beneficia de servicii medicale fără prezentarea acestui document, în baza calităţii de asigurat.

Cardurile de sănătate nu se tipăresc la cerere. Pentru persoanele care împlinesc 18 ani şi pentru cele care dobândesc calitatea de asigurat, comanda de emitere va fi generată automat de sistem. După tipărirea cardului, acesta va fi trimis la domiciliul menţionat în cartea de identitate, prin serviciile poştale”, a precizat purtătorul de cuvânt al CAS Olt, Constanța Florea.