Firma lui Prigoană a cerut în instanță blocarea scoaterii la licitație a serviciului de colectare și transport a gunoiului menajer din Olt

0
345

După ce Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) „Olt-Eco” a reziliat contractul de colectare și transport a gunoiului menajer din întreg județul cu firma Rosal Grup SA, care a câștigat licitația pentru acest serviciu, motivul fiind acela că societatea nu și-a respectat obligațiile asumate în contract, firma controlată de familia Prigoană a introdus acțiune în instanță prin care solicită repunerea părților în situația anterioară și începerea executării contractului. Totodată, Rosal Grup SA a cerut și blocarea scoaterii la licitație a serviciului de colectare și transport a deșeurilor din Olt până la soluționarea cererii.

Cu toate acestea președintele Consiliului Județean Olt, Marius Oprescu, a declarat că, în paralel, au fost reluate demersurile necesare, respectând pașii procedurali, în vederea concesionării gestiunii activităților de colectare și transport a deșeurilor de pe raza județului Olt prin scoaterea la licitație a serviciului. „În momentul de față așa cum știți avem un proces pe rol în ceea ce privește colectarea deșeurilor pentru că în ceea ce privește depozitarea acesta funcționează. În același timp noi lucrăm, din nou am demarat procedurile pentru a încerca să scoatem din nou la liictație pentru că nu știm exact cât durează procesul, și încercăm ca paralel cu derularea procesului să reușim să scoatem din nou la licitație. Vom vedea ce va urma pentru că în instanță ni s-a solicitat inclusiv blocarea posibilității de a scoate din nou la licitație. Vom vedea ce decide instanța”, a conchis șeful administrației județene.