FESTIVAL MARE ÎN OLT

0
1345

Primăria Dobrosloveni organizează, timp de patru zile, în perioada 22 – 25 august, Festivalul de tradiții şi obiceiuri romane RomulaFest”. Evenimentul are loc în cadrul proiectului Welcome To The Middle Ages”, finanțat prin programul Interreg V-A România-Bulgaria.

Prima zi a festivalului va debuta joi, 22 august, la ora 21.00, cu o paradă militară și demonstrații de luptă ale legiunii romane.

În cea de a doua zi avea loc o conferință de deschidere la Căminul Cultural din Dobrosloveni după care la ora 12.00 vor fi deschise publicului taberele antice: bucătărie antică, metaloplastie, ateliere de prelucrare a lemnului, de fierărie, țesătorie și monetărie, tir cu arcul, confecționare armuri și zale și tratamente antice în materie de cosmetică. De la ora 16.00 vor avea loc ritualuri antice, iar cu începere de la ora 19.00 va fi organizată o bătălie simbolică între daci și romani. Seara va continua la ora 20.00 cu un concert, iar de la ora 22.00 participanții vor lua parte la ritualul „Focul lui Zamolxes”.

Sâmbătă, în cea de-a treia zi a festivalului, vor fi redeschise atelierele antice (ora 11.00), iar de la ora 16.00 participanții vor putea vedea cum se țineau ritualurile antice privind nunta dacică, nunta romană, cum se luptau gladiatorii și fragmente de dansuri antice. Totodată, de la ora 19.00, participanții vor mai putea afla amănunte despre cea de- a doua expediție a lui Traian în Dacia, iar de la ora 20.00  va avea loc un  concert. Duminică, 25 august, în ultima zi a festivalului, de la ora 10.00, vor fi redeschise atelierele antice, la ora 12.00, vor fi redate ritualuri ale gladiatorilor, iar de la ora 15.30 va avea loc ultima confruntare între daci și romani.

Festival se va desfăşura în satul Reşca, comuna Dobrosloveni, vis-a-vis de moara din sat.