Exercițiu pentru pompierii Slatinei

0
101
Pompierii Detașamentului Slatina au desfășurat, joi, 11 aprilie, un exercițiu cu forțe și mijloace în teren, la unul dintre principalii operatori de pe platforma industrială a municipiului Slatina, cu obiect de activitate prelucrarea aluminiului.
Conform scenariului, la laminorul de benzi la rece se produce un incendiu.
Doi angajați care aveau atribuții în evacuarea bunurilor și persoanelor  au fost afectați de incendiu și au suferit arsuri grave și diverse traumatisme.
Prima  intervenție a fost asigurată de Serviciului Privat pentru Situații de Urgență Rivergate, care a acționat cu trei autospeciale de stingere.
La sosirea pompierilor militari, care au acționat cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă și un echipaj S.M.U.R.D., incendiul era localizat de S.P.S.U. Rivergate.
Pompierii Detașamentului Slatina au lucrat pentru lichidarea incendiului, concomitent cu acțiunile  de căutare-salvare a celor două persoane surprinse de incendiu și acordarea primelor îngrijiri medicale.
Subunitățile de intervenție desfășoară lunar astfel de exerciții, iar scopul principal al acestora îl reprezintă antrenarea personalului operativ și antrenarea personalului de pe locul de muncă, cu atribuții pe linie de prevenire și stingere a incendiilor.