Evaziune fiscală de 6.200.000 de lei la opt firme din Potcoava

0
316

Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din Olt, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, au pus în aplicare 28 de mandate de percheziție domiciliară, marţi, la domiciliile unor persoane juridice, din județele Olt (11), Giurgiu (1), Ilfov (2) și municipiul București (14), bănuite de evaziune fiscală în formă continuată.

În perioada 1 februarie 2014 – 31 decembrie 2019, administratorii a opt societăți comerciale, din orașul Potcoava, județul Olt, au înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale cheltuieli care au la bază operațiuni fictive, pentru a crea o aparență de legalitate a livrărilor serviciilor acestor societăți către 60 de primării, astfel fiind cauzat un prejudiciu în dauna bugetului de stat, de aproximativ 6.200.000 de lei. 

„În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii au descoperit și ridicat, în vederea continuării cercetărilor, mai multe documente de evidență contabilă care privesc posibila activitate infracțională a persoanelor bănuite. 

Şase persoane, din județul Olt, au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, în baza mandatelor de aducere, în vederea audierii”,se arată într-un comunicat remis de IPJ Olt.

Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt.