Emoţii, bucurie şi entuziasm la deschiderea noului an şcolar în Slatina

0
654
Festivitatea deschiderii noului an şcolar a început, la Şcoala Gimnazială „Eugen Ionescu” din Slatina cu discursuri, urări de bine şi mari speranţe. Alături de oficialitățiile slătinene s-a aflat și directorul instituţiei de învăţământ. Copiii s-au adunat în curtea unităţii de învăţământ încă de la primele ore ale dimineţii. Cu emoţii dar şi cu bucurie, purtând buchete de flori sau baloane colorate, elevii şi-au îmbrătişat colegii şi profesorii, au schimbat impresii şi au făcut fotografii pentru a marca prima zi de şcoală. Cei mai mici au venit însoţiţi de părinţi sau bunici, fiind vizibil emoţionaţi de noua etapă din viaţa lor.
„Este prima zi de şcoală, un moment foarte aşteptat de toţi copiii. (…) Începem aventura cunoaşterii pentru că şcoala înseamnă cunoaştere. Viaţa şi şcoala sunt un şir de întâmplări, unele mai frumoase, unele mai puţin frumoase, dar vreau să cred că şcoala alegeţi voi, copiii, să fie o experienţă frumoasă şi o parte frumoasă a vieţii voastre. În şcoală este loc şi de distracţie, de voioşie, dar în acelaşi timp trebuie să şi învăţăm. (…) Şcoala este extrem de importantă şi trebuie să o parcurgem cu plăcere, cu bucurie dar şi cu multă responsabilitate”, a spus Constantinescu  Gabriela, directorul unității școlare.
La Colegiul Național Radu Greceanu emoțiile au fost ceva mai mici
Aşa cum era de aşteptat, majoritatea oficialităţilor au luat parte la deschiderile de an şcolar de la unităţile şcolare din Slatina, municipiul reşedinţă a judeţului Olt.
Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, o unitate de învăţământ de prestigiu absolvită de multe oficialități care astăzi păstoresc județul a fost gazdă pentru sute de elevi care u păsit cu emoție în noul an școlar. În deschiderea festivităţii a vorbit, directorul CNRG Slatina, cea care le-a urat bun venit tuturor elevilor şi le-a spus că doar dacă învaţă pot avea rezultate bune. „Deschiderea unui an şcolar reprezintă un moment al emoţiilor şi nostalgiilor pentru toţi, indiferent de vârstă. Pentru copii şi tineri este un moment al aşteptărilor şi curiozităţii privitor la ce le rezervă noul an şcolar, la noii colegi sau profesori. Pentru aduţi este un moment al amintirilor, al gândurilor şi zâmbetelor cei poartă înapoi cu ani şi ani. Este locul unde se împletesc tradiţia, dăruirea şi performanţa” , a spus directorul unității de învățământ, Gianina Pârvu în discursul de deschidere.