DSP Olt a deschis o linie de testare COVID

0
501

DSP Olt a pus în funcție, începând de astăzi, 1 februarie, o linie de testare pentru determinarea infecției COVID -19, prin metoda RT- PCR, (Laborator de Genetică Moleculara), în locația din Slatina, sediul din Policlinica Veche, de pe strada Aleea Tineretului, nr. 1 A.

În cadrul acestui laborator se vor lucra 140 de probe pe zi.

„Linie care va fi folosită pentru detectarea infectării cu virusul SARS-CoV-2 are o capacitate de prelucrare de aproximativ 140 probe/zi. Menționăm că până la acest moment, testarea prin metoda RT- PCR s-a desfășurat în colaborare cu DSVSA Olt, pana la data de 31.01.2022, perioadă în care au fost prelucrate peste 25.000 de probe. Activitatea de testare se desfășoară în laboratorul de specialitate al D.S.P. Olt, iar proiectul a fost finanțat de către Ministerul Sănătății. Această investiție are o importanță deosebită în contextul creșterii solicitărilor de testare înregistrate la nivelul județului Olt”, au transmis reprezentanții DSP Olt.

Testarea pentru determinarea infecției cu virusul SARS-COV2 în cadrul laboratorului DSP Olt este gratuită pentru persoanele care prezintă simptomatologie.