Drumurile din Iancu Jianu, pline de noroi din cauza unui patron din localitate

0
450

Comuna Iancu Jianu este una dintre cele mai mari localități din județul Olt și totodată printre cele mai dezvoltate așezări din punct de vedere al investițiilor. Din păcate, eforturile edilului local, Paulică Munteanu, sunt umbrite de unii locuitori ai comunei care nu doresc să fie buni consăteni și recurg la acțiuni care încalcă statutul de cetățean al secolului XXI. Civic sunt corigenți la capitolul respectarea legalității și al bunului simț.

La periferia comunei Iancu Jianu încă se găsesc depozitate tot felul de resturi menajere și vegetale, moluz și multe altele. Iar cei care au utilaje agricole nu respectă normele elementare de bun simți și cele de circulație rutieră ieșind cu utilajele, mai ales în zilele ploioase, pe drumul public. Acest obicei nu este de azi, de mâine ci de mulți ani spre disperarea șoferilor care traversează zonele în cauză.
Un exemplu recent este cel al patronului Preda Constantin de la SC Maginot din Iancu Jianu care are prostul obicei de a ieși cu utilajele agricole pe drumul public din câmp. Bărbatul nu ia măsurile necesare de a curăța mașinile agricole sau de a găsi alte soluții privitoare la modalitatea de a nu afecta drumul public.

Am găsit pe strada Cireșului care urcă la Biserica din localitate partea carosabilă de asfalt, drum comunal, impracticabilă. Sesizarea ne-a venit din partea preotului Ciurea care este cel mai aflectat pentru că enoriașii trec pe drumul plin de noroi pentru a veni la slujbe.

Imaginile noastre sunt grăitoare în acest sens și așteptăm ca organile de poliție să intervină și să dea amenzile corespunzătoare în această situație.