Dragnea a decis: Tudorel Toader va fi demis în câteva zile! Cine-i va lua locul – anunțul Liei Olguța Vasilescu

0
681

Scaunul de ministru al lui Tudorel Toader s-a clătinat încă de la instalarea în Guvernul Dăncilă. Puternic susținut de Călin Popescu Tăriceanu, Liviu Dragnea, dar și mulți alți lideri PSD l-au criticat în mod constant. Motivul principal îl reprezintă ordonanța pe amnistie și grațiere și tergiversarea ei. În acest context, președintele PSD ar fi decis să-l demită.

Tudorel Toader a ajuns la spital în urmă cu două zile, după ce și-a rupt piciorul chiar de ziua lui, titrează întreaga presă. Conform surselor Evz, se pare că totul ar fi doar un plan al ministrului Justiției, care și-a luat o pauză pentru a găsi o soluție pentru situația în care se află. Mai exact, el er fi primit un ultimatum legat de ordonanțele pe care le tot evită.

Aceleași surse susțin că Liviu Dragnea a decis deja ca Tudorel Toader să fie remaniat și că acest va fi înlocuit în curând cu Eugen Nicolicea, care va trebui să pună în aplicare pe repede înainte ceea ce nu a fost predecesorul său, mai exact să emită ordonanța pe amnistie și grațiere.

Și Lia Olguța Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD a lansat un atac dur la adresa lui Tudore Toader, care se agață cu ultimele puteri de scaunul de ministru, dar zilele lui par numărate.

”Este o problemă, din moment ce Parlamentul votează Codul Penal și Codul de Procedură Penală să vi apoi cu OUG peste aceste modificări, nu mi se pare în regulă. Adică suntem Guvern diferit față de coaliția majoritară? Eu nu cred, dar dacă cineva înțelege altceva.

Domnul Toader a fost independent intrat în Guvernul României. Din păcate, nu a fost prezent la nicio dezbatere pe Coduri, Ministerul Justiției nu a venit cu niciun amendament. Au fost luate mai multe amendamente de la asociațiile din justiție decât de la membrii coaliției.”, a declarat Lia Olguța Vasilescu, la TVR.

În timp ce Olguța Vasilescu făcea declarații, Tudorel Toader i-a dat mesaj moderatorului Ionuț Cristache. ”Doamna Vasilescu greșește. Voi merge la PSD să explic”, i-a transmis Tudorel Toader.

Sursa: capital.ro