DOUĂ UNITĂȚI DE PANIFICAȚIE DIN OLT, ÎNCHISE DE INSPECTORII SANITARI VETERINARI

1
641

Activitatea a două unități de panificație din Olt a fost suspendată de inspectorii Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt. Autoritățile au descoperit nereguli grave care puteau pune în pericol sănătatea populaţiei.

 Specialiştii DSVSA Olt au efectuat în perioada 1-19 martie 2021, în baza instrucţiunilor transmise de A.N.S.V.S.A, mai multe acțiuni de control în unităţile de fabricare a pâinii şi a produselor de panificaţie din județul Olt.

În acest sens, au verificate nu mai puțin de 48 de obiective.

Acțiunile au vizat: modul de respectare a cerinţelor privind înregistrarea unităţilor pentru fabricarea pâinii şi produselor de panificaţie, conform prevederilor legislaţiei în vigoare ; respectarea condiţiilor de igienă a spaţiilor, facilităţilor, echipamentelor de lucru, alimentarea cu apă, controlul temperaturii, managementul deşeurilor, combaterea dăunătorilor, sănătatea şi instruirea personalului lucrător ; implementarea bunelor practici de igienă, identificarea riscurilor, monitorizarea datelor ; verificarea respectării programelor proprii de autocontrol ; verificarea respectării cerinţelor de trasabilitate  și verificarea respectării condiţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind transportul pâinii şi a produselor de panificaţie către unităţile de comercializare.

Cu ocazia acestor controale au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor. Principalele nereguli constatate au fost: stare de întreţinere şi igienă necorespunzătoare a spaţiilor de depozitare, a celor de producţie, a echipamentelor, utilajelor, ustensilelor de lucru, a vestiarelor pentru personalul angajat ; neimplementarea bunelor practici de igienă şi de identificare a riscurilor și nerespectarea programelor de autocontrol .

 Au fost aplicate 14 avertismente conform O.G. 2/2001, cu modificările şi completările ulterioare și două sancţiuni contravenţionale, conform H.G. 984/2005, cu modificările şi completările ulterioare, în valoare totală de 11.200 lei (la o unitate din Slatina şi una din Vâlcele). De asemenea, au fost emise şi două ordonanţe privind suspendarea activităţii din unităţile supuse înregistrării sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, la unităţi din Cilieni şi Mihăeşti ”, se precizează într-un comunicat al DSVSA Olt.

 

 

 

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.