Două unități de desfacere a produselor din carne din Olt, amendate de inspectorii sanitar veterinari. Sechestru pe sute de kilograme de carne

0
880

Doi agenți economici din Olt au fost sancționați de inspectorii Direcției Sanitar- Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Olt cu amenzi în valoare de 20.000 de lei pentru abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind modul de etichetare. Totodată, sute de kilograme de carne au fost puse sub sechestru până la dirijarea către o unitate de neutralizare.

Specialiştii DSVSA Olt au efectuat în decembrie controale în unităţile din pieţele agro-alimentare, abatoare, unităţile de tranşare a cărnii, unităţile de procesare şi depozitare a alimentelor de origine animală, precum şi în unităţile de vânzare cu amănuntul (carmangerii, măcelării, unităţi de alimentaţie publică, pizzerii, cantine, unităţi tip catering, cofetării, patiserii, laboratoare de cofetărie/patiserie, pensiuni turistice, unităţi de tip hipermarket/supermarket, magazine alimentare etc.). În total au fost verificate 276 de astfel de unități. „ În urma acestor controale au fost depistate abateri de la normele sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind modul de etichetare, fapt care a împiedicat stabilirea trasabilității, de asemenea ambalaje deteriorate, fiind aplicate măsurile legale. În două obiective (magazine desfacere carne)  a fost pusă sub sechestru cantitatea de 374,89 kg, până la dirijarea acesteia către unitate de neutralizare. Cei doi agenți economici au fost sancționați conform HG 984/2005, cu modificările și completările ulterioare, cu amenzi în valoare de 20.000 lei, se precizează într-un comunicat al DSVSA Olt.