DOI OLTENI AU DEBUTAT ÎN AFACERI

0
425

Doar doi olteni au avut curajul să intre în lumea afacerilor şi să îşi înfiinţeze câte un SRL-D (societate cu răspundere limitată-debutant), în ultimele șapte luni.

 Din ce în ce mai puțini olteni au curajul să intre în lumea afacerilor şi să îşi înfiinţeze câte un SRL-D. Dovadă stă faptul că, în ultimele șapte luni, la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Olt, doar două firme au fost înfiinţate.

 Acum orice român, indiferent de vârstă, care nu a mai avut o afacere şi doreşte să îşi deschidă propria microîntreprindere o poate face în mod gratuit. La Registrul Comerţului Olt, la începutul lunii iulie 2020 erau înregistrate 629 de SRL-D. De remarcat, este faptul că, din firmele înfiinţate, până în prezent, 111 au fost radiate. Domeniile preferate de cei care debutează în afaceri sunt: construcţii, service auto, transporturi şi comerţ prin internet. Tinerii care deţin SRL-D pot să obţină până la 10.000 de euro de la stat pentru a debuta în afaceri. Pentru o finanţare de 10.000 de euro de la stat, firma beneficiară va trebui să aibă disponibili de la bun început 20.000 de euro: 10.000 de euro pentru a acoperi partea de 50% din cheltuielile cu investiţia şi încă 10.000 de euro pentru a face restul cheltuielilor (50%) care ulterior îi vor fi decontate de stat prin acest ajutor de minimis de până la 10.000 de euro.

Totodată, legea prevede scutirea de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori pentru veniturile aferente timpului lucrat de cel mult patru salariaţi, angajaţi pe perioadă nedeterminată, precum şi scutirea de la plata taxelor pentru operaţiunile de înmatriculare efectuate la Oficiile Registrului Comerţului. Mai trebuie precizat faptul ca în prima luna a acestui an nu a fost înființat niciun SRL debutant.