Doi adolescenţi au furat un autoturism din parcarea Spitalului Caracal

0
245

Doi tineri din municipiul Caracal, cu vârsta de 16, respectiv 17 ani, sunt cercetați pentru furt calificat după ce au sustras un autoturism din parcarea Spitalului Municipal Caracal. Hoții au fost depistați de oamenii legii, pe raza comunei Vișina.

În fapt, la data de 2 noiembrie a.c., în jurul orei 07:30, Inspectoratul de Poliție Județean Olt a fost sesizat, prin apel 112, de către o femeie, din municipiul Caracal, cu privire la faptul că persoane necunoscute i-ar fi sustras autoturismul din parcarea unei unități spitalicești din aceeași localitate. La fața locului s-au deplasat polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Caracal, care au stabilit faptul că, în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., persoane necunoscute ar fi sustras un autoturism ce se afla în parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal. În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, fiind continuate cercetările în vederea identificării autorilor și a documentării activității infracționale, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Claudiu Şerban.
La o săptămână distanță de la semnalarea furtului, cei doi hoți au fost depistaţi de poliţişti, în comuna Vişina. Pentru a mușamaliza fapta, adolescenții montaseră plăcuțe cu număr fals de înmatriculare pe autoturism.
În urma activităților investigativ-operative, polițiștii Poliței Municipiului Caracal, împreună cu polițiștii Poliției Orașului Corabia și ai Secței nr. 10 Poliție Rurală Vișina, au identificat doi tineri, cu vârsta de 16, respectiv 17 ani, ambii din municipiul Caracal, bănuiți că ar fi sustras în noaptea de 1/2 noiembrie a.c., un autoturism din parcarea unei unități spitalicești din municipiul Caracal, pe care ar fi montat plăcuțe cu număr fals de înmatriculare și pe care l-ar fi condus, iar ulterior abandonat pe raza localității.
În urma probatoriului administrat, la data de 8 noiembrie a.c., sub supravegherea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Caracal, pe numele celor doi tineri, a fost emisă câte o ordonanță de reținere pentru 24 de ore, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Olt, urmând ca în data de 9 noiembrie a.c. să fie prezentați în fața instanței de judecată cu propuneri legale.” a mai adăugatreprezentantul IPJ Olt.