DOCUMENT. Fabrica TMK-ARTROM a fost salvată

0
2930

În urma eforturilor conducerii executive, în special a directorului Adrian Popescu, a senatorului de Olt, Paul Stănescu, a ministrului Agriculturii, Adrian Chesnoiu, dar și prin demersurile efectuate de liderii de sindicat, compania TMK-ARTROM a fost salvată.

Comisia permanentă constituită la nivelul ANAF a decis joi, 24 martie, acordarea derogărilor de la Regulamentul UE, privind măsuri restrictive în raport cu acțiunile care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, pentru efectuarea de plăți esențiale pentru continuarea activității comerciale a societății TMK-ARTROM, respectiv plata salariilor către angajați, către furnizori și instituții de credit.

DOCUMENT

În schimb, s-a dispus în continuare blocarea fondurilor deținute de societatea TMK ASSETS SRL controlată de Dmitry Alexandrovich Pumpyasky, fiind vorba de două conturi deschise la Unicredit Bank.

Document:

Reamintim că 2.400 de angajați de la TMK-ARTROM nu și-au primit salariile luna aceasta, pentru că societatea se afla pe lista celor ce apăreau, la începutul lunii martie, cu acționariat rusesc, iar fabrica nu a putut să le vireze oamenilor banii, conturile fiind blocate.