Dobroteasa: O subunitate de pompieri şi o substaţie de ambulanţă

0
388

O subunitate de intervenție în situații de urgență și o substație de ambulanță vor fi amenajate în comuna Dobroteasa, strada Principală, nr. 39. Clădirile au fosr ridicate, urmând ca în viitorul apropiat să fie găsite soluţii pentru dotări şi personal.

S-a făcut recepția tehnică. Urmează ca în perioada următoare să aveam recepţia finală, după recepţia tehnică care a avut loc săptămâna aceasta, urmând ca de anul viitor să fie funcţionale. Deja sunt în discuţii atât cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă cât şi cu Serviciul de Ambulanţă, pentru a găsi soluţii de maşini şi în acelaşi timp personal, resurse umane, astfel încât de anul viitor să funcţioneze. Nu ştim exact în ce lună, ne-am luat o marjă ca la începutul lui martie credem noi, după aprobarea bugetului şi a prinderii sumelor necesare, să putem să funcţionăm acolo atât cu staţie de pompieri cât şi cu staţie de ambulanţă”, a declarat preşedintele CJ Olt, Marius Oprescu.

Caracteristicile principale ale investiției:
1. Corp clădire subunitate I.S.U. Olt
Regim de înălțime: P+1;
Suprafața construită: 667,87 mp.;
Suprafața desfășurată: 1.012,63 mp.
Construcție cu regim de înălțime P+1, pe structură de tip cadre de beton armat monolit (stâlpi + grinzi de beton armat), infrastructură de tip fundații izolate din beton armat monolit.
Închiderile exterioare sunt realizate din zidărie de b.c.a. de 30 cm grosime placate cu vată minerală bazaltică de 10 cm grosime.
Acoperișul este de tip șarpantă din lemn cu învelitoare țiglă de tablă.
Funcțiuni: specifice pentru acest tip de construcție (garaj autospeciale, dispecerat, spatii depozitare, instruire personal, spatii tehnice etc.).
Finisajele interioare: pardoseli din gresie antiderapantă, pardoseli din p.v.c. trafic intens, zugrăveli lavabile la pereți și tavane.
Finisaje exterioare: tencuieli decorative culoare albă, tâmplărie de aluminiu cu geam termopan clar, învelitoare țiglă de tablă culoare gri-antracit.
Construcția este dotată cu toate instalațiile necesare: alimentare cu energie electrică, alimentare cu apă și canalizare, instalații termice, instalații de stingere și detecție incendii.
2. Corp clădire substație ambulanță
Regim de înălțime: P;
Suprafața construită/desfășurată: 284,07 mp.;
Ca și la clădirea subunitate I.S.U. construcția este realizată pe structură de tip cadre de beton armat monolit (stâlpi + grinzi de beton armat), infrastructură de tip fundații izolate din beton armat monolit.
Corpul este construit adiacent laturii sud-estice a clădirii subunitate I.S.U.
Între cele două corpuri este realizat un rost antiseismic.
Închiderile exterioare sunt din zidărie de b.c.a. de 30 cm grosime placate cu vată minerală bazaltică de 10 cm grosime.
Funcțiuni: specifice pentru acest tip de construcție (garaj autospeciale, dispecerat, spatii depozitare, spații tehnice si destinate personalului etc.).
Finisaje interioare: pardoseli din gresie antiderapantă, pardoseli din p.v.c. trafic intens, zugrăveli lavabile la pereți și tavane.
Finisaje exterioare: tencuieli decorative culoare albă, tâmplărie de aluminiu cu geam termopan clar, învelitoare țiglă de tablă culoare gri-antracit.
Construcția este dotată cu toate instalațiile necesare: alimentare cu energie electrică, alimentare cu apa si canalizare, instalații termice, instalații de stingere si detecție incendii.
3. Șopron depozitare
Regim de înălțime: P;
Suprafața construită/desfășurată: 30,00 mp.;
In vederea depozitării combustibilului solid (lemne) destinat centralei termice a subunității I.S.U., s-a realizat o construcție cu funcțiunea de șopron depozitare.
Aceasta este realizată pe structura metalică (stâlpi + rigle din profile metalice), fără închideri exterioare, cu acoperire tip șarpantă metalică și învelitoare din tabla zincată profilată. Construcția nu necesită racordarea la utilități.
4. Zid de sprijin
În vederea asigurării stabilității și sistematizării corespunzătoare a incintei s-a realizat un zid de sprijin din beton armat monolit pe latura nord vestică și de nord-est a amplasamentului cu o lungime totală de 137 ml față de lungimea inițială proiectată de 86 ml.
Drumul de acces și aleile de circulație din incintă sunt realizate din beton pe o fundație din balast compactat în grosime de 0,20 – 0,25 m.
Trotuarul de protecție este din beton, pe o lățime variabilă.
Depozitarea deșeurilor (cu excepția celor rezultate în urma intervențiilor) se face în pubele ecologice într-un spațiu special destinat ce este amenajat pe terenul amplasamentului.
5. Împrejmuire teren
Împrejmuirea s-a realizat pe toate laturile terenului în următorul sistem constructiv:
– stâlpi din beton armat prefabricat;
– panouri prefabricate din beton armat;
– stâlpi metalici și panouri din plase sudate.
Lungimea împrejmuirii realizate este de 400,00 m.