Deputatul Emil Albotă: ”Reducerea cu 50 de bani a carburantului este o jignire”

0
104

Deputatul de Olt, Emil Albotă, consideră că reducerea cu 50 de bani a carburantului este o jignire. Până la finalul lunii septembrie, toate marile companii de vânzare de produse petroliere aplică reducerea de 50 de bani pe litru.

Reducerea cu 50 de bani a carburantului este o jignire. Este o măsură pe care PSD nu o poate justifica. Activitatea Ministrului lasă de dorit.

PSD a propus plafonarea prețului, care însemna două lucruri: o dată reducerea marjei de profit și, în același timp, plafonarea accizelor. O măsură care ar fi trebuit să țină constant prețul carburantului. Nu putem scădea accizele la carburant, în lipsa plafonării profitului, pentru că era un risc pe care și l-ar fi asumat doar statul, deoarece dacă se plafonează doar procentul accizei, marii producători puteau mări profitul, iar statul român și consumatorii rămâneau în pierdere.
Așadar, plafonarea însemna ca statul român să fie partener și să sufere alături de marii producători, dar câștiga consumatorul.
Nu am putut impune această măsură în Coaliție. Asta nu înseamnă ca am renunțat și nu mai încercam. Mai încercăm! Aveam aceasta datorie!
În momentul în care prețurile vor începe să crească din nou la carburant, vom readuce în discuție această măsură pe care noi ne-o dorim și care mi se pare corectă.” a precizat social-democratul oltean.