Deputatul Alexandru Stănescu, noul președinte al comisiei pentru agricultură

0
527

Schimbare la conducerea Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților. Parlamentarul Alexandru Stănescu a fost învestit astăzi – marți, 5 septembrie, în funcția de președinte.

„Astăzi, 5 septembrie, am fost învestit în funcția de Președinte al Comisiei pentru Agricultură, silvicultură, industrie alimentară și servicii specifice. Doresc să le mulțumesc colegilor mei deputați pentru încrederea acordată și vă promit că voi face tot ce ține de mine pentru a contribui la întărirea agriculturii românești și promovarea fermierului român. Sunt de părere că agricultura românească nu trebuie să aibă culoare politică, idee care a caracterizat și va caracteriza Comisia noastră”, a scris pe pagina sa de Facebook parlamentarul oltean, Alexandru Stănescu.

Deputatul de Olt a preluat funcția de președinte al Comisiei de la colegul său de partid, Ioan Munteanu. Stănescu a ocupat până acum funcția de vicepreședinte și a fost membru al Comisiei pentru agricultură și în mandatul trecut.

Agricultura nu este un domeniu necunoscut pentru deputatul oltean. Până în 1993, Stănescu a fost inginer în cadrul Agromec Vișina, iar apoi, până în 2012, director general al Agromec Bucinișu. În acest an, Alexandru Stănescu a inițiat un proiect care a devenit Legea privind instituirea zilei de 10 octombrie — Ziua națională a produselor agroalimentare.