Decizie importantă luată de CJ Olt în privința referendumului

0
523

Consilierii judeţeni au fost convocaţi marţi, 12 septembrie, la ora 11.00, în şedinţă extraordinară, având pe ordinea un singur proiect de hotărâre. Este vorba despre proiectul care vizează modificarea și completarea Hotărârii Consiliului Județean Olt numărul 130/24.08.2017 cu privire la consultarea cetățenilor județului, prin referendum, referitor la atribuirea denumirii Olt – Romanați județului Olt .

Mai exact, consilierii judeţeni au  fost  chemaţi pentru a supune la vot proiectul de hotărâre privind eliminarea datei de 15 octombrie pentru organizarea referendumului de modificare a denumirii judeţului Olt în Olt-Romanaţi.  Inițiatorii proiectului și autoritățile județene vor ca respectiva consultare a populației să aibă loc în aceeași zi în care va fi organizat și referendumul național pentru redefinirea noțiunii de familie, dată care urmează să fie stabilită ulterior, lucru care îi va scuti pe cetățeni de un drum în plus la secțiile de votare şi de costuri suplimentare aferente organizării. Proiectul a fost aprobat de consilierii județeni în cadrul ședinței.

Județul Olt s-ar putea numi  Olt-Romanați dacă, în urma referendumului organizat cel puțin un sfert din populația înscrisă în listele electorale ale județului va exprima voturi valabile.