Darius Vâlcov rămâne sub control judiciar

0
745

Darius Vâlcov este judecat pentru două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă, iar procurorii DNA au stabilit că în anul  2012 i-a pretins unui om de afaceri aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina.

Dosarul fostului Ministru al Finaţelor a fost strămutat şi înregistrat pe rol la Tribunalul Dolj, iar instanţa a dispus pe data de 14 martie ca acesta să fie menţinut sub control judiciar, potrivit Adevărul.

Procurorii DNA l-au trimis pe Darius Vâlcov în judecată pentru luare de mită şi trafic de influenţă şi au stabilit în urma anchetei că  în anul  2012 i-a pretins unui om de afaceri  aproximativ 10% din sumele încasate de societatea acestuia de la Primăria Slatina. Este vorba de o investiţie în valoare de  24.833.258 de lei fără TVA şi a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din oraş. „În perioada 21 ianuarie – 13 iunie 2013 a primit, în mai multe tranşe, de la respectiva societate, printr-o firmă intermediară, suma de 2.146.270 de lei, astfel încât denunţătorul să nu întâmpine probleme în derularea contractului şi să primească banii la timp pentru lucrările efectuate“. Este vorba de un contract cu o valoare de 24.833.258 de lei fără TVA, ce a avut ca obiect izolarea termică a faţadelor a 131 de blocuri din municipiul Slatina“, au precizat anchetatorii.

Darius Vâlcvov a fost trimis în judecată de procurorii DNA pe data de pe 26 noiembrie 2015 şi este acuzat de două infracţiuni de luare de mită şi trafic de influenţă.

Darius Vâlcov s-a mai ales cu un alt dosar pentru fapte de corupţie, iar în iulie 2017 a fost trimis în judecată. Este acuzat că a determinat angajaţii unei firme controlate de el să mituiască, ani la rând, un funcţionar al Oficiului de Cadastru Olt.

În anul 2015 a fost trimis în judecată pentru prima data în judecată pentru trafic de influenţă, efectuarea de operaţiuni financiare incompatibil şi spălare de bani. În dosar mai sunt cercetate alte patru persoane, iar dosarul se află pe rol la Curtea Supremă.

Sursa:stiripesurse.ro