Cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni

0
326

Vremea va fi mai caldă decât normalul pentru această perioadă, se arată în prognoza pe patru săptămâni, publicată marți de Administrația Națională de Meteorologie.

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele vestice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Săptămâna 17.10.2022 – 24.10.2022

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile nord-estice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare la nivelul întregii țări, dar mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 24.10.2022 – 31.10.2022

Temperatura medie a aerului va avea valori ușor mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile, dar mai ales în cele sud-estice.

Regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sudice, dar mai ales în cele sud-vestice, iar în rest va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval.

Săptămâna 31.10.2022 – 07.11.2022

Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor avea o tendință deficitară în regiunile extracarpatice, iar în rest vor fi apropiate de cel normale.

Sursă: stiripesurse.ro