COVID-19. Se discută despre noi măsuri restrictive, în Olt

0
1718

Autoritățile locale iau în calcul să impună noi măsuri oltenilor. Subprefectul județului, Nicolae Hristescu, a precizat că se discută despre limitarea programului teraselor, dar și despre obligativitatea purtării măștii în spațiile deschise. Propunerile vor fi discutate în Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, ce se va întruni zilele acestea.

„Se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, unde vor fi discutate și măsurile noi. Nu am încă hotărârea, dar cred că va fi vorba despre un program limitat al teraselor și despre purtarea măștii în locuri libere, altele decât cele care erau până acum. Dar nu știm exact cum va arăta această hotărâre. Zilele acestea se va întruni Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, vineri, sâmbătă”, a spus subprefectul Nicolae Hristescu.

Acesta a precizat că numărul cazurilor COVID-19 a crescut constant în ultima săptămână, situația devenind îngrijorătoare în condițiile în care acestea sunt răspândite peste tot în județ.

„Dacă regulile s-ar respecta nu am avea cifrele pe care le avem astăzi. Din păcate, lumea merge la munte, la mare, sunt instituții paralizate. Noi continuăm verificările pentru modul în care se respect prevederile sanitare pentru prevenirea și combaterea COVID-19. Verificările sunt în trafic, mijloacele de transport în comun, pe platforma industrială, în piețe, acolo unde avem aglomerație.  Oltenii au obligația să poarte masca doar în interior, în instituții și în spații aglomerate, piețe, supermaketuri, cu triaj epidemiologic. Așa aveam până acum, dar se vor extinde aceste măsuri. Noi avem o creștere constantă, dar este îngrijorătoare. Nu sunt cazuri într-un singur loc, nu într-o singură fabrică, sunt peste tot”, a adăugat Hristescu.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat vineri, 31 iulie, 21 cazuri COVID-19 în ultimele 24 de ore pentru județul Olt. Astfel, de la izbucnirea epidemiei de coronavirus 732 de olteni au fost confirmați cu COVID-19.