Echipa Minulescu GEOsmart, premiată la Strasbourg

0
340
Echipa Minulescu GEOsmart, formată din elevi de la Colegiul Național ”Ion Minulescu” Slatina” a fost invitată la Strasbourg în perioada 25-28 septembrie pentru ceremonia de premiere a Olimpiadei Europene de Hazarduri, ultima ediție,  unde s-a clasat pe primul loc. Au participat peste 200 de echipe din 11 țări.
Echipa a mers la Centrul European pentru Tineret- European Youth Centre, unde a avut intalnire cu doamna Agata Stajer, Educational Advisor- Education and Training. Youth Department, care le-a prezentat activitatea acestuia, precum și o parte dintre  proiectele aflate in desfășurare.
Din program au făcut parte mai multe vizite în instituțiile europene:
-vizită interactivă la Parlamentul European, prezentarea Hemiciclului;
-sala de dezbateri;
-vizită la Palais de l`Europe, sediul principal al Consiliului Europei;
-vizită la sala de dezbateri a Adunării Parlamentare și prezentarea scopului, a procedurilor, a  realizărilor diferitelor organisme ce aparțin  Consiliului Europei.
Ceremonia de premiere s-a desfășurat în clădirea Agora- Consiliul Europei, unde a fost făcută prezentarea echipelor, a școlii și orașului  reprezentat, urmată de dezbateri pe tema riscurilor, a vulnerabilităților actuale, precum și o întâlnire cu organizatorii Olimpiadei Europene de Hazarduri și a Acordului European privind Riscurile Majore.
Echipa Minulescu GEOsmart – National College „Ion Minulescu” Slatina, Romania a avut-o ca profesor coordonator pe doamna Angela Liță, iar membrii sunt elevi merituoși, premianți la concursuri și olimpiade naționale diverse, cu activitate deosebită și la Centrul Județean de Excelență Olt la mai multe discipline:
1. Radu Ionuț Bolborea- matematică, fizică și chimie;
2. Annelise Maria Carnaru -franceză, chimie si biologie;
3. Raisa Andreea Neagoe -limba și literatura română
4. Mihai Dinu- matematică, geografie și chimie