Copilul din Slatina confirmat cu coronavirus a fost în izolare la domiciliu. Micuțul a prezentat simptome

0
1920

Prefectul de Olt, Florin Homorean, a transmis că micuțul din Slatina confirmat cu Covid-19 a fost izolat la domiciliu. Potrivit unor surse, întreaga familie a micuțului se afla izolată, după ce revenise în județ din Anglia.

Copilul de doar un an și 2 luni a prezentat simptome.

„Copilul în vârstă de 1 an si 2 luni s-a aflat alături de familia acestuia sub supravegherea forțelor de ordine publică, asigurându-se un control permanent la locația în care acestei familii i se instituise măsura izolării la domiciliu, neexistând, sub nici o formă, în urma anchetei, vreo suspiciune că persoanele izolate ar fi părăsit domiciliul. Precizăm că pacientul a prezentat simptomatologie și, conform procedurilor, acesta a fost internat la SJU Slatina, sub supravegherea medicilor care cunoșteau istoricul de călătorie”, se arată într-un comunicat al Prefecturii Olt.

Managerul Spitalului Slatina, Cătălin Rotea, spune că medicii au acționat conform procedurilor în cazul pacienților confirmați cu coronavirus.

„Există un caz confirmat la Spitalul Slatina, care a fost transferat aseară la un spital ierarhic superior. Este un caz ce a venit din izolare la domiciliu, care la internare a fost izolat pe Secția de Boli Infecțioase. Pacientul a fost vizitat de medici, asistente și infirmiere cu echipament de înaltă protecție, astfel încât să nu fie expus nimeni. Pacientul a plecat în stare bună”, a spus Cătălin Rotea.