Cutremur total în dosarul Caracal

0
11324

Continuă audierile în dosarul Caracal, unde a avut loc un nou alt termen la Curtea de Apel Craiova. La proces a fost adus Gheorghe Dincă. Avocații familiilor celor două fete au făcut declarații importante.

Gheorghe Dincă a fost audiat de magistrați în cazul Alexandrei Măceșanu. Acesta și-a menținut declarațiile pe care le-a făcut și în fața instanței de judecată de la Tribunalul Olt. El a spus că nu le-a omorât pe cele două fete și că aceste trăiesc.

La acest nou termen, s-a solicitat și încuviințarea de noi probe în dosar. Avocatul Aurel Moldovan a cerut și refacerea celor trei rapoarte de expertiză pentru a lămuri situația cu privire la arderea unui cadavru într-un butoi.

”S-a pus în discuţie încuviinţarea de noi probe. Urmează să se pronunţe prin încheiere ulterior completul de judecată. Am solicitat refacerea celor trei rapoarte de expertiză pentru a lămuri situaţia cu privire la modalitatea arderii unui cadavru în butoi și am nuanţat ca acel act constatator de deces contravine expertizelor realizate de INML pentru că acolo e consemnată data de 26.07. 2019. ori DIICOT şi Parchetul a reţinut data de 25.07, care este o anomalie, care trebuie lămurită de îndată pentru că acel act constatator de deces trebuie anulat”, spune Aurel Moldovan, avocatul familiei Măceșanu.

Vor să meargă pe repede înainte

Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, a apreciat că ceea ce se petrece acum pare să fie o repetare a ceea ce s-a întâmplat la Slatina, în sensul că vor să meargă pe repede înainte.

„Le-am prezentat o dovadă care provine dintr-un dosar administrat în Bucureşti unde s-a dispus ca telefonul Luizei Melencu să fie localizat până în data de 27 august. Până în data de 26 august acest telefon a funcţionat, s-a deschis și a fost localizat. Unde este modul de soluționare, nu există.

Mai mult, am cerut să mi se permită să văd toate probele care au fost la dosar, adică DVD-urile, să le vizionăm în şedinţa publică. Dl judecător mi-a dat o replică care m-a umplut de respect, păi ce nu sunt la dosar, nu au fost administrate”, a comentat aceasta.

Rolul lui Gheorghe Dincă este să tergiverseze

Ea a spus că Dincă a minţit și că rolul lui este să tergiverseze.

„Se pare că printr-un context favorabil s-a ajuns la judecător, e clar, nu mai am semne de întrebare. S-a ajuns să li se ceară să rămână cu cauza în pronunţare, să respingă orice fel de probă. Pentru că voiau să nu mai administreze probe, când am pus întrebări, gândiți-vă că sunt două victime în același dosar.

Dincă a fost reţinut după afacerea Alexandra, am vrut să pun şi eu o întrebare. Și a sărit judecătorul ca de ce pun întrebări. Abia dacă am putut să pun câteva întrebări. Judecătorul se făcea că îi făcea morală. Egal cu 0”, spune și Carmen Obârșanu, avocata familiei Melencu, potrivit Gândul.

Familia Luizei Melencu susține că se trage de timp

Familia Luizei Melencu acuză în continuare justiția din România și subliniază faptul că se trage de timp deoarece se fac aproape patru ani de când Luiza a dispărut, iar familia nu a aflat nici până în acest moment ce s-a întâmplat cu fata.

”Cum a fost astăzi, ca şi până acu, Luiza face 4 ani. Eu nu mai înțeleg rostul şi rolul acestui proces. Acesta este coordonat de Bucureşti. Ce s-a scris în acel rechizitoriu rămâne bătut în cuie. Au luat în considerație acuzaţiile pe care le-am făcut noi.

Cum poate un judecător din provincie să treacă peste un arbitru, ca în fotbal, dacă ăla a fluierat penalty, ăsta a executat. Ce să vă mai spun… ce m-a deranjat aceleaşi prostii pe care le repeta Dincă de 4 ani de zile”, a comentat Stelian Iordache, bunicul Luizei Melencu.

Următorul termen în dosarul Caracal a fost stabilit de Curtea de Apel Craiova pentru data de 20 aprilie.

Sursă: capital.ro