Contractul privind realizarea sectorului patru al drumului expres Craiova-Pitești va fi anulat

1
720

Contractul privind realizarea sectorului patru al drumului expres Craiova-Pitești va fi anulat în urma unei decizii a Curții de Apel București, potrivit reprezentanților asociației Pro Infrastructura. Este vorba despre tronsonul dinspre Pitești care are o lungime de 31,8 kilometri.

Reprezentanții Asociației Pro Infrastructura anunță că în urma unei decizii a Curții de Apel București Compania Națională de Drumuri este obligată să anuleze contractul semnat în septembrie pentru realizarea tronsonului patru al drumului expres Craiova-Pitești. Instanța a analizat contestațiile depuse în urma licitației și a decis să oblige CNAIR să reevalueze oferta câștigătoare și celelalte oferte depuse la licitație, potrivit mediafax.ro.
„După câștigarea tronsoanelor 3 și 4 Slatina-Pitești de către UMB în iunie, o serie de competitori de la licitație au depus contestații. Acestea au fost respinse în primă instanță de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Compania de Drumuri nu a mai așteptat deciziile definitive de la Curtea de Apel și a semnat cele 2 contracte de proiectare și execuție cu UMB.Săptămâna trecută a venit decizia definitivă pentru tronsonul 3, menținând UMB pe poziție. Însă Curtea de Apel a judecat diferit pe tronsonul 4, anulând contractul semnat semnat de CNAIR cu UMB și obligând Compania de Drumuri să reevalueze oferta UMB (cifra de afaceri, capacitatea economică, experiența similară în proiectare, prețul neobișnuit de scăzut pentru organizarea de șantier, punctajul pentru personalul aferent proiectării sau pentru perioada de garanție suplimentară), precum și ofertele celorlalți competitori implicați în contestații”, au anunțat, pe Facebook, reprezentanții Asociației Pro Infrastructura.

Concluzia celor de la Pro Infrastructura este că în urma acestei decizii este greu de crezut că proiectarea pe tronsonul 4 va putea fi finalizată până în primăvara anului următor, astfel încât lucrările să poată începe în forță odată cu deschiderea sezonului în construcții.

1 COMENTARIU

Comentariile sunt închise.