CONTESTAȚIILE CHINEZILOR ȘI TURCILOR LA LICITAȚIA PENTRU TRONSONUL 3 AL DRUMULUI EXPRES CARE TRAVERSEAZĂ JUDEȚUL OLT, RESPINSE DE CNSC

0
363

Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins luni, 24 august, contestațiile formulate de chinezii de la CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD și turcii de la MAPA INSAAT VE TICARET ANONIM SIRKETI  la licitația pentru proiectarea și execuția tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Slatina- Pitești.

În temeiul art. 26 alin. (6) din Legea nr. 101/2016, respinge ca nefondate contestaţiile formulate de către CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD și MAPA INȘAAT VE TICARET A.Ș, în contradictoriu cu COMPANIA NAȚIONALĂ DE ADMINISTRARE A INFRASTRUCTURII RUTIRERE S.A. Admite cererea de intervenție fomulată de Asocierea SC SA&PE CONSTRUCT SRL – SC SPEDITION UMB SRL – SC TECHNOSTRADE SRL. Respinge cererea de intervenție formulată de CHINA RAILWAY 14TH BUREAU CO LTD.

 Prezenta decizie este obligatorie pentru părţile cauzei, în conformitate cu dispoziţiile art. 28 alin. (1) din Legea nr. 101/2016. Împotriva prezentei decizii se poate formula plângere în termen de 10 zile lucrătoare de la comunicare”, se arată în decizia CNSC.

Rămâne de văzut dacă cei doi constructori vor ataca decizia CNSC la Curtea de Apel București.

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat pe 26 iunie că a fost desemnat câștigătorul pentru proiectarea și execuția Tronsonului 3 al Drumului Expres Craiova – Pitești (31,75 km). Ofertantul desemnat caștigător este ASOCIEREA S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – S.C. SPEDITION UMB S.R.L. – S.C. TEHNOSTRADE S.R.L. (S.C. SA&PE CONSTRUCT S.R.L. – Lider de asociere), cu preţul de 670.717.330,94 lei fără TVA. Durata contractului este de 36 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 24 luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a lucrărilor ofertată este de 10 ani. Obiectul contractului îl reprezintă proiectarea și execuția lucrărilor pentru construcția Drum Expres Craiova – Slatina- Pitești, Tronsonul 3, între localitățile Slatina – Colonesti, cu o lungime de 31,75 km.

CNSC urmează să se pronunțe și asupra contestațiilor formulate de constructori chinezi și turci la licitația pentru proiectarea și execuția tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova –  Slatina – Pitești.