Consiliul Județean Olt dotează ISU Olt cu o autoutilitară de stingere

0
155
Zi de sărbătoare la Inspectoratul pentru Situații de Urgență Olt. O autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului de 9000 litri a intrat în dotarea ISU Olt. Noua autoutilitară, în valoare de peste 1,7 milioane lei, a fost achiziționată de către Consiliul Județean Olt, prin proiectul ”Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia”, finanțat în cadrul programului INTERREG V-A, Axa prioritară 3 – ”O regiune singură”.
Anul trecut, o mașină de teren Ford Ranger, necesară în activitățile de intervenție ale Inspectoratului, a fost achiziționată, tot pentru ISU Olt.
Proiectul, în valoare de pete 900 mii euro, prevede, pe lângă îmbunătățirea capacității de intervenție a ISU Olt, și dotarea Inspectoratului de Jandarmi Olt cu 3 ATV-uri (deja achiziționate), o barcă cu motor, trei autovehicule Duster, veste de salvare și cordelină, care vor fi scoase la licitație, în perioada următoare.
De asemenea, în acest sens, au fost alocate și fonduri din bugetul propriu.  Anul acesta, avem în plan operaționalizarea subunității ISU și substației de ambulanță în comuna Dobroteasa, proiect în valoare de 6,8 mil lei.
Lucrările au fost începute  în anul 2020 și  au ca termen de finalizare octombrie 2022.  Clădirea este finalizată în proporție de 90%. S-au efectuat  zidul de sprijin și împrejmuirea, iar, în acest moment, se lucrează la platformele betonate și la subtraversarea drumului național 6B, pentru racordarea rețelei de canalizare.” se arată într-un comunicat de presă.