Consilier județean din Olt, în atenția ANI

0
853

Agenția Națională de Integritate a constatat averea nejustificată, starea de incompatibilitate, conflictul de interese de natură administrativă, a sesizat organele de urmărire penală sau a sesizat Instituția Prefectului Municipiului București, în cazul a 8 persoane.  Printre ele se află și IORDACHE ADRIAN, Consilier județean în cadrul C.J. Olt.

S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada exercitării mandatelor de consilier județean 2016 – 2020, respectiv 2020 – prezent, întrucât societatea comercială în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat și administrator, iar soția sa calitatea de asociat, a încheiat două contracte de prestări servicii cu Direcția Generală de Asistență Socială şi Protecția Copilului Olt, instituție publică aflată în subordinea C.J Olt. Persoana evaluată a încălcat astfel prevederile art. 90, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003.

Totodată, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la posibila săvârșire de către IORDACHE ADRIAN a infracţiunii de fals în declarații, prevăzută de art. 326 din CodulPenal, întrucât acesta nu a declarat în cuprinsul declarațiilor de interese depuse în perioada exercitării mandatelor de consilier județean, contracte de prestări servicii aflate în derulare sau obținute în timpul exercitării funcției publice, în valoare de aprox. 2.000.000 Lei.” arată ANI.