Conferință de promovare a proiectului „PRO ADMIN- administrație locală performantă” la Primăria Caracal

0
181

Departamentul de strategie și dezvoltare din cadrul Primăriei municipiului Caracal a prezentat astăzi (29 septembrie a.c.) într-o conferință,  stadiul implementării proiectului  „PRO ADMIN- administrație locală performantă”, proiect ce se derulează din 04 09 2019 până pe data de 04 03 2022. Valoarea proiectului este de 3.893 240,40 lei, finanțat în proporție de 98% din Fondul Social European prin Programul Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, restul de 2%  find suportat de către bugetul național.

Obiectivul proiectului îl constitue, dezvoltarea și implementarea unor soluții informatice privind simplificarea procedurilor administrative în Primăria municipiului Caracal, în vederea creșterii capacității instituționale privind fundamentarea deciziilor și planificarea strategică pe termen lung , precum și reducerea birocrației, prin dezvoltarea  și implementarea unor sisteme informatice inovative pentru serviciile furnizate către cetățeni.

În cadrul aceluiași eveniment  a fost lansat și ghidul privind planificarea și fundamentarea strategică, dezvoltarea și elaborarea Strategiei de Dezvoltare  Durabilă a municipiului Caracal 2021-2027.

“Prin Strategia de Dezvoltare Durabilă a municipiului Caracal, urmărim dezvoltarea localității în mod controlat, abordând cele trei dimensiuni ale conceptului dezvoltării durabile, economică, ecologică și socială, orientată spre îmbunătățirea continuă a calității vieții oamenilor și a relațiilor dintre ei, în armonie cu mediul natural. În acest sens, vom continua să punem accent deosebit pe realizarea proiectelor de dezvoltare cu finanțări nerambursabile și pe atragerea investițiilor private în municipiul Caracal, care să asigure stabilitate și predictibilitate pentru domeniul economico-social. Împreună vom implementa în perioada 2021-2027 Strategia de Dezvoltare Durabilă a municipiului Caracal, pentru a transforma municipiul Caracal într-un pol agro-industrial și turistic, prin investiții continue în modernizarea infrastructurii, a serviciilor publice și utilităților, economie sustenabilă și utilizare eficientă a resurselor. Vă invit să vă alăturați eforturilor noastre de a transforma municipiul Caracal într-un oraș în continuă dezvoltare, cu o comunitate democratică, o  economie sustenabilă dezvoltată prin inovare, tradiție și valorificarea resurselor, atractiv pentru investitori, turiști și locuitori, susținut de o infrastructură modernă și inteligentă și un mediu partenerial dezvoltat.”, a spus  Ion Doldurea, primarul municipiului Caracal

Prezent la eveniment, domnul Ion Doldurea a reiterat dorința și în același timp a prezentat și mecanismele prin care până în 2024 pot fi atrași 100 de milioane de euro de la Uniunea Europeană, pentru finanțarea proiectelor administrației caracalene.

Doru Tudor