Comunele oltene, în sărbătoare de Sfânta Maria

0
1191

Cetățenii din mai multe localități oltene vor sărbători marți-15 august 2017, zilele comunelor, iar alții vor participa la târgurile anuale tradiţionale organizate de Sfânta Maria.

Mai multe localități din județ au desemnat data de 15 august drept ziua locală de sărbătoare. În această zi au loc mai multe serbări câmpenești, târguri și evenimente cultural-artistice. Cei mai norocoși sunt locuitorii comunelor Bărăști, Osica de Jos, Cârlogani, Cungrea, Coteana, Pârșcoveni și Scărișoara pentru care vor fi organizate spectacole pe cinste!

Sunt așteptați să participe la aceste evenimente: parlamentari de Olt, senatorul Paul Stănescu, conducerea administrativă a județului Olt, în frunte cu vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu, Biroul Permanent al PSD Olt, directori de instituții, dar și primari din localitățile învecinate.

Târgul fetelor de la Cotenița

În fiecare an, pe 15 august, de Sfânta Maria Mare, în comuna Coteana, se desfăşoară o întrecere a fetelor de măritat.Competiția ajunge în acest an la a XXII-a ediţie, iaar tinere din mai multe localităţi se vor întrece marți în cadrul târgului naţional de fete din comuna olteană Coteana. Fiecare dintre participante va încerca să convingă juriul şi flăcăii veniţi la eveniment că are toate atuurile necesare pentru a fi desemnată câştigătoare.

Ediţia cu numărul XXII a Festivalului Naţional „Târgul fetelor de la Coteniţa” va debuta la ora 09.00 cu o competiţie de fotbal, după care, începând cu ora 14.00, este programată parada portului popular. În continuare, pe parcursul întregii zile, vor urca pe scenă mai multe ansambluri folclorice din judeţul Olt: ansamblul „Coteniţa”, din localitate, ansamblul „Rândunica”, din comuna Vâlcele, ansamblul „Poarta Olteniei-Gal”, din comuna Ghimpețeni, ansamblul „Oltencuțele” din Curtișoara, ansamblul „Flori de măr” din comuna Curtişoara, Ansamblul „Hora” din Drăgănești-Olt, precum şi Ansamblul „Stejarul”  din Mărunței. Începând cu ora 17:30 va avea loc jurizarea  „Lăzii cu zestre” și premierea participanților. Publicul va avea parte și de câteva recitaluri de excepţie, susţinute de ansamblul „Doina Oltului”, Emilia Dorobanțu, Marius Măgureanu, iar invitat special va fi Ion Crețeanu.

Sărbătoare mare la Scărișoara

Primăria Scărișoara va organiza și în acest an Ziua Comunei. Cetățenii comunei, dar și cei din localitățile învecinate, sunt invitați să ia parte la un spectacol de excepție. Invitați speciali vor fi: Constantin Enceanu, Neta Soare, Dorina Mete, Vasile Ciobanu, Costel David, Sorina Dinu și Mihail-Ștefen Minulescu, care îi vor încânta pe cei prezenți l eveniment până târziu în noapte. Seara se va încheia cu un spetaculos foc de artificii.

Nici edilii comunelor Pârșcoveni, Bărășți, Osica de Jos, Cârlogani și Cungrea nu s-au lăsat mai prejos. Aceștia s-au pregătit din timp și au pus totul la punct astfel încât locuitorii să aibă parte de un spectacol organizat ca la carte. Nu vor lipsi muzica și voiabună, fiind invitați să cânte cunoscuți interpreți de muzică populară și nu numai. Tot marți, vor fi organizate în numeroase localități oltene bâlciuri și evenimente artistice pentru a marca această zi de sărbătoare.