Colegiul Național ”Ion Minulescu”, un secol de tradiție și calitate în educație

0
412

Zi de mare sărbătoare pentru familia Minulescu. Colegiul Național ”Ion Minulescu” a împlinit 100 de ani de tradiție și calitate în educație.

Pentru a marca acest eveniment, conducerea unității de învățământ a organizat o serie de evenimente în perioada 24-28 mai, cea mai reprezentativă zi fiind cea de miercuri, 26 mai, atunci când în Amfiteatrul liceului s-au strâns laolaltă foști elevi și profesori ai școlii, dar și reprezentanți ai autorităților locale și județene.

Astfel, au spus ”da” invitației Ana Maria Ciaușu, subprefectul județului Olt, senatorul PNL Liviu Voiculescu, deputatul PSD Marius Iancu, Ionuț Ivan vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Gigi Vâlceleanu viceprimarul Slatinei, Victor Iacobescu Inspector Școlar General, și șefi ai instituțiilor deconcentrate.

”Stimați invitați, cadre didactice foste și actuale ale Colegiului Național ”Ion Minulescu”, dragi elevi, ne aflăm acum, aici într-o împrejurare fericită, după mult timp  de însingurare și reprimare a bucuriei. Vă mărturisesc că abia așteptam această ocazie, ca să pot exprima din nou optimismul și speranța ce au devenit motto-uri ale acestei unități de învățământ. Școala noastră, veche de o sută de ani, este ca oricare alta veșnic tânără, căci ea este clasa, căminul și familia pentru oamenii ei, profesori și elevi deopotrivă. Formă și fond, cuvânt și idee, în fiecare an mai adunăm o floare în buchetul vieții. Azi, am prins în brațe o sută de ani și mii de copii se pot bucura că au trecut pragul acestei instituții, pășind cu încredere și entuziasm de-a lungul timpului prin porțile larg deschise ale cunoașterii pe care Colegiul Național ”Ion Minulescu” le-a oferit-o și le-o oferă tuturor. Pentru tot ce s-a făcut din punct de vedere educațional, mulțumim oamenilor care au pus umărul la binele și calitatea învățământului minulescian, cadre didactice, care s-au dăruit și se dăruiesc elevilor în fiecare zi de un secol încoace. Pentru renumele acestei școli mulțumim elevilor de ieri și de azi, care au avut încredere în noi, în menirea acestei școli, au avut curajul să ne aleagă și acum putem spune cu certitudine că nu i-am dezamăgit. Pentru reușita acestui eveniment mulțumim oamenilor care sunt aproape de Minulescu, reprezentanți ai instituțiilor județene și municipale, sponsori, foști elevi ai școlii, părinți care nu au pierdut legătura cu această școală și au sprijinit-o încontinuu. Scopul tuturor este păstrarea renumelui Colegiului Național ”Ion Minulescu”, iar scopul instituției noastre este păstrarea valorii. Colegiul Național ”Ion Minulescu” nu va urmări niciodată succesul care este efemer, ci valoarea care este perenă, singura care va putea asigura continuitatea peste generații și peste timp. Școala învață și arată drumul, dar adevărata valoare o ating aceia care știu să îndrume și să asculte aspirațiile personale. Vă rog să primiți cu această ocazie urările noastre de sănătate, de prosperitate, vă asigurăm pe toți cei prezenți, invitați, foști elevi, foști profesori, de respectul pe care vi-l purtăm pentru contribuția adusă la prestigiul acestei școli. Colegiul Național ”Ion Minulescu” aflat la centenar știe că pentru a progresa este nevoie de muncă făcută cu bucurie, cu încredere și speranță pentru a atinge nobilul scop al educației. Mulțumim celor care cred în Minulescu și în menirea sa! La mulți ani!” a declarat Christian Ionescu, directorul Colegiului Național „Ion Minulescu”.
Festivitatea a fost încheiată cu un moment artistic, în care tinerele talente din ”familia” Minulescu au cântat și au dansat, bucurându-i pe cei prezenți.