Codiţă din Caracal, reţinut într-un dosar de evaziune fiscală

0
467

Polițiști din cadrul Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova au reținut, în cursul zilei de joi, doi bărbați din comuna Redea, județul Olt, administratori ai unor firme de pază. Unul dintre bărbații reținuți este Remus Rădoi, zis Codiță din Caracal devenit cunoscut vara trecută, după ce a facut cunoscută conversatia pe aplicația Whatsapp cu adjunctul IPJ Olt, Nicolae Alexe, în operatiunea de căutare a Alexandrei Macesanu.
Potrivit procurorilor, cei doi bărbați sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală și folosirea resurselor financiare ale unei societăți în favoarea altei societăți. Prejudiciul total depășește suma de 700.000 de lei.
„În fapt, cei în cauză, în calitate de administratori ai unei societăți comerciale specializată în activități de pază și protecție, în perioada ianuarie 2016 – august 2019, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligațiilor fiscale, ar fi asigurat declararea și înregistrarea în evidența contabilă de achiziții nereale, de la mai multe societăți furnizoare, în baza cărora a fost dedus nelegal TVA, sustrăgându-se astfel de la plata obligațiilor fiscale în sumă de 245.937 de lei. De asemenea, în perioada 2018 – 2019, cei în cauză ar fi folosit resursele financiare ale societății într-un scop contrar intereselor acesteia, respectiv în scopul de a favoriza o altă societate, administrată de cei doi, producând astfel un prejudiciu de 459.735 de lei”, se arată într-un comunicat de presă.