Cine este noul director executiv al APIA Olt

0
2854

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Olt are, începând de marți, 21 ianuarie, un nou director executiv. Este vorba despre Octavian Iana, numit prin ordin al directorului general al APIA (structură în subordinea Ministerului Agriculturii).

 Constantin Octavian Iana îl înlocuiește pe Doru Neacșu care fusese delegat pe acest post în urmă cu doar o săptămână. Până la numirea în funcție Iana a ocupat postul de consilier superior în cadrul Compartimentului Măsuri Specifice al APIA Olt.

Octavian Iana lucrează în cadrul instituției de circa șapte ani, mai exact din 2013. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității „Nicolae Titulescu” din Craiova, în anul 2000. Înainte de a veni la APIA Olt, Octavian Iana a lucrat ca jurist la Spitalul Județean de Urgență Slatina, timp de 13 ani. Numirea în funcție este valabilă pentru o perioadă de șase luni. Contactat telefonic, Iana a declarat pentru Gazeta Oltului: „ Ordinul de numire este începând cu data de astăzi (n.r. marți 21 ianuarie). Decizia de numire în funcție este emisă de către directorul general al APIA, agenție aflată în subordinea Ministerului Agriculturii. Este vorba deocamdată de o decizie de coordonare a activității pe funcția de director executiv urmând ca ulterior să se ceară avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici pentru o exercitare temporară în funcție. Așa este procedural”, a declarat directorul executiv al APIA Olt, Constantin Octavian Iana.