Chirurgul de la Spitalul Slatina, noi declarații incendiare

0
2146

Chirurgul de la Spitalul Slatina, Cătălin Dudu, a făcut noi declarații, după ce în urmă cu puțin timp declara că unitățile medicale din țară nu sunt pregătite să facă față unei epidemii de coronavirus.

De această dată, tot printr-o postare pe pagina sa de socializare, medicul de la Spitalul Slatina a precizat că nici una din măsurile luate nu face referire la protejarea personalului medical, cel mai de preț în astfel de crize.

„În contextul răspândirii coronavirusului, nu am auzit până acum nicio măsura care să protejeze cea mai de preț resursă și anume personalul medical. Gândiți-vă ce se va întampla dacă unul din colegii mei sau eu ne vom infecta, în câteva zile toți vom deveni contacți și posibil infectați și va trebui să ne izolam. Cine va asigura urgentele???? ”, a spus medicul Cătălin Dudu.

Printre măsurile propuse de medic se numără:

1. Să fie stabilite clar spitalele care primesc pacienți cu coronavirus și aceștia să fie conduși și îndrumați doar acolo.
2. Să fie protejate spitalele de urgență care vor trebui să asigure celalalte urgențe curente.
3. Să se oprească internarea cazurilor cronice și să se facă ceva ca bolnavii cronici (diabetici etc) să își poată lua rețeta fără să stea la coadă în policlinica-propun intrarea în clădire conform programării la 15 minute
4. Să se limiteze numărul personalului medical ce lucrează zilnic în sensul păstrării unui număr suficient pentru urgențe și ținerea acasă a celorlalți prin rotație pentru a diminua șansele de a deveni infectați.
5. Montarea spitalelor de campanie si pregătirea lor.
6. Prin restrângerea numărului de spitale putem începe să pregătim echipele de acolo pentru a ști exact cum se îmbracă și dezbraca costumele și ce măsuri trebuiesc luate pentru a se proteja.