Chesnoiu: Suprafețele cultivate nu vor fi deocamdată reduse în numele biodiversității

0
103

Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, a declarat că Parlamentul European a făcut un pas important pentru securitatea alimentară a Uniunii Europene votând planul de acțiune UE, în contextul războiului din Ucraina.

Astfel, suprafețele cultivate nu vor fi momentan reduse, în numele biodiversității.

„Mă bucur că parlamentarii UE au înțeles că în aceste vremuri complicate sunt necesare măsuri care să asigure cultivarea tuturor suprafețelor agricole disponibile în fiecare stat membru și au decis ca aceste suprafețe să nu fie deocamdată reduse în numele biodiversității. De asemenea, salut votul PE în ceea ce privește acordarea flexibilității pentru statele membre în elaborarea Planurilor Naționale Strategice, în funcție de specificul fiecăruia, precum și reanalizarea obiectivelor Green Deal și Directivei Pesticide, pe baza studiilor de impact.
Așa cum am subliniat și în cadrul celui mai recent Consiliu AgriFish, vremurile ne obligă să regândim strategiile și finanțările europene privitoare le agricultură, pentru a sprijini cu adevărat fermierii pe umerii cărora cade povara asigurării securității alimentare a populației din întreaga Europă”, a spus Chesnoiu.

sursa foto:facebook Adrian Chesnoiu